*PREȚURILE DISPONIBILE ONLINE NU SE APLICĂ ÎN MAGAZINE.
KAI Cutitul bucatarului, Seki Magoroku Redwood by Radu Dumitrescu, 15 cm
- Brand:KAI
- Cod produs: MGR-0150C RD
- Disponibilitate: In Stoc
- 495,00 Lei
- include TVA
Cutitul bucatarului, colectia Seki Magoroku Redwood - Made in Japan.
Semnat de Radu Dumitrescu
Lungime lama: 15 cm
Lungime maner: 13,5 cm
Producator: KAI
Seki Magoroku Redwood
Seki Magoroku
Redwood este o colectie de cutite cu caracteristici tipic japoneze, realizate
din otel inoxidabil robust. Colectia cuprinde cutite cu lama cu tais dublu sau
singular, lame extrem de bine polisate, si au ca element comun functionalitatea
stabila si bine echilibrata.
Designul imbina
forma minimalista cu detalii din estetica japoneza. Denumirea colectiei este
data de materialul din care este fabricat manerul, un furnir din esenta de
lemn, pakkawood de culoare rosie, rezistent la uzura si umezeala.
Materiale
KAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp, flexibile aliaje de otel, precum si alte materiale de inalta calitate.
Lamele cutitelor din colectia Seki Magoroku Redwood
sunt realizate dintr-un aliaj otel inoxidabil-carbon 1K6 cu duritatea de 57 (±1) HRC. Lama cu tais doar pe o singura parte, un model
tipic japonez, reduce frictiunea dintre lama si alimentul taiat, permitand
taieri mai precise, cum ar fi cele necesare la prepararea sushiului, de
exemplu.
HRC – Scala de duritate Rockwell
Scala HRC ofera posibilitatea compararii duritatii a doua materiale diferite, cum ar fi doua tipuri de otel. Pentru determinarea gradului de duritate, materialul este supus unui test in care pe suprafata sa este apasat un diamant conic, la o presiune constanta. Cu cat este mai mare valoarea obtinuta (unitati HRC), cu atat este mai dur materialul.
Intretinerea cutitului
Inainte de prima utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)
Pentru siguranta dvs., va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita, folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale.
Cutitele KAI nu trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a proteja materialul si a le pastra taisul.
Va recomandam sa taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul lamei.
De principiu, lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive.
Atunci cand depozitati cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice.
Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel).
Cum ascutim un cutit KAI?
Inainte de utilizare, piatra de ascutit trebuie scufundata complet in apa timp de 10 minute. Pe durata ascutirii, asigurati-va ca pe suprafata pietrei exista intotdeauna o pelicula de apa. Apa de pe piatra are rolul de a raci lama cutitului in timpul slefuirii.
Ascutirea lamelor cu tais unic
- Mai intai,
asezati partea doar partial ascutita a cutitului pe piatra pentru ascutire.
- Incepeti de la
varful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 45° pe suprafata pietrei, miscand lama inainte si inapoi, apasand in acelasi
timp o usoara presiune. Repetati
acest proces pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un
praf de piatra foarte fin.
- Intoarceti cutitul pe partea cealalta. Acum asezati partea concava a lamei complet lipita de piatra pentru ascutit si continuati ascutirea – dar doar 1/10 din cat ati ascutit pe cealalta parte a lamei.
- Clatiti cu
atentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.
KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor.
Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale.
Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.
Productia cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru (in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald, sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului, lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a taisului.
Website oficial producator: https://www.kai-europe.com
Garantie
Cutitele KAI sunt acoperite de garantie pe o perioada de 10 ani de la data achizitiei, pentru defectele de material sau fabricatie. Garantia nu acopera defectiunile cauzate de utilizarea necorespunzatoare – de exemplu, daca cutitul a fost folosit pentru taierea oaselor, a mancarurilor congelate, pe tocatoare din sticla sau piatra. De asemenea, uzura normala si utilizarea agresiva si incorecta a cutitelor nu fac obiectul garantiei.
Cutite japoneze vs. Cutite europene
Domeniul
cutitelor de bucatarie este in general redus la comparatia dintre cutitele
europene si cutitele japoneze, fiecare tip de producator oferind informatiile
sale. Pentru a intelege mai bine diferentele dintre aceste doua mari genuri de
cutite este bine sa studiem putin tipicul fiecarei bucatarii.
Europa: tarile
europene sunt mari consumatoare de carne, asadar cutitele sunt dezvoltate in
directia acestui consum, ele fiind concepute mai mult pentru taierea carnii si
sfaramarea oaselor, cu lame care tind sa fie mai groase, rezistente si ascutite
iar echilibrul cutitului duce un pic mai multa greutate in fata.
Japonia: Mult mai
focusata pe consumul de peste si legume, cutitele japoneze permit o preparare
ingrijita si atenta a alimentului. O lama subtire, exrem de ascutita este cea
care raspunde acestei necesitati, iar echilibrul lama-maner este mult mai
uniform.
Avantajul
cutitelor japoneze este ca stratul-nucleu interior este extrem de dur (59-64
HRC) iar cand beneficiaza de o intretinere corespunzatoare, lama se pastreaza
exceptional de ascutita pentru foarte multi ani.
Caracteristici | |
Dimensiuni | lama: 15 cm | maner: 13,5 cm |
Material | otel 1K6 + maner pakkawood |
Detalii generale | |
Brand | KAI |
Colectie | Seki Magoruku Redwood |
Garantie | 10 ani |
Tara de origine | Japonia |
Grupa | cutite japoneze |
Etichete: cutitul bucararului, KAI, cutite profesionale, cutite de bucatarie profesionale, cutit Seki Magoroku, Seki Magoroku, cutite, cutit japonez, cutite japoneze