All Blogs

Blogs
05 Apr 2022

Rețetă cozonac cu ciocolată
Porții: 16-20, 2 tăviTimp de pregătire: 3 ore 30 minuteTimp de gătire: 35 minuteIngrediente:Pentru aluat570g făină 70g zahăr3 lingurite drojdie 1 linguriță sare 160 ml lapte, călduț 3 ouă mari, la temperatura camerei150 g unt nesărat, înmuiat, plus o extra cantitate pentru ungerea tăvilor Pentru cremă170 gciocolată (nu foarte dulce)113g unt nesărat100g zahăr42g pudră de cacao neîndulcităPentru sirop 120ml apă133g zahărMod de preparareAmestecați ingredientele uscate.În bolul unui mixe...
Blogs
05 Apr 2022

Rețetă Bundt
Porții: 8Timp de pregătire: 5 oreTimp de gătire: 40 minuteIngrediente:200g de struguri uscați500g de apă25g rom negru250g făină T65250g făină tare60g zahăr20g drojdie 175g ouă125ml lapte250g untMigdale întregi sau feliiMod de preparareÎnmuiați strugurii cu o zi înainte de preparare, într-un amestec de apă și rom. Încălziți laptele și drojdia într-o cratiță și amestecați-le.Puneți acest amestec și ouăle într-un recipient, apoi adăugați făina și sarea și zahărul.Frământați a...
Blogs
04 Apr 2022

Pulpă de miel provensală
Porții: 4Timp de pregătire: 10 minuteTimp de gătire: 1oră 30 minuteIngrediente:1 pulpă miel, aproximativ 2.5kg4 roșii mari tăiate în sferturi1 ceapă tăiată cubulețe250ml vin roșu2 linguri pătrunjel6 căței de usturoi1 lingură sare grunjoasăPiper Opțional: ulei de măsline, ierburi provensale, măsline negre Mod de preparareAmestecați toate ingredientele marinatei (vin roșu, pătrunjel, sare, piper, ceapă și roșii), turnați-le într-un vas și puneți pulpa de miel în marinadă timp ...
Blogs
23 Mar 2022

Rețetă salată Raheb propusă de Piccolo Mondo
Astăzi vă prezentăm o rețetă rapidă, dar delicioasă și de mare efect, care a fost preparată alături de Piccolo Mondo, bine cunoscutul restaurant libanez din București. Pentru a fi pregătită eficient vă recomandăm ustensilele și accesoriile de gătit disponibile în magazinul nostru online.Ingrediente•       2 vinete •       1 roșie•       1 legătură pătrunjel•      ...
Blogs
09 Mar 2022

Rețetă Osmalia propusă de Piccolo Mondo
Ingrediente•       750gr fidea foarte fină•       1 cub de unt•       Apă de flori•       Apă de trandafir•       Zahăr pudră•       Sirop, după gust•       500gr cremă kasta•       100gr fistic Mod de preparare Într-un castron mare, se pun fideaua ...
Blogs
02 Mar 2022

Smoothie proteic cu cacao și cafea
Rețetă vegetariană și fără glutenPorții: 1Timp de pregătire: 10 minuteIngrediente:240ml lapte migdale1 lingură miez nuci1 măsură pudră proteică cu aromă de vanilie1 lingură de semințe de in măcinate1 linguriță de cafea instant pudră1 linguriță de pudră de cacao1 lingură de fulgi de cocos½ linguriță miere ¼ avocado copt Se pun toate ingredientele în blender, alături de 2 cuburi de gheață și se mixează.Dacă este prea consistent, se poate adăuga și puțină apă sau gheață...
Blogs
25 Feb 2022

Rețetă Taboule propusă de Piccolo Mondo
Restaurantul Piccolo Mondo din București este cunoscut datorită preparatelor alese, cu specific libanez. A luat naștere în 1993 și suntem mândri să fim partenerii unui loc cu experiență și tradiție.Bucătarul restaurantului a pregătit cu ajutorul ustensilelor și accesoriilor Simona’s Cookshop una dintre rețetele semnătură ale localului: Salata Taboule. Ne dorim să o împărtășim cu voi, cu moduri de preparare ușor de efectuat acasă.Ingrediente500-600gr roșii2-3 legături pătrunjel1 legătur...
Blogs
05 Nov 2020

5 rețete de paste gătite cu tigaia GreenPan Cambridge Infinity
Cine nu iubește pastele? Cine nu a mâncat măcar o dată o porție de paste, fără sa fie cucerit complet? Pastele sunt delicioase, versatile și deseori alegem să le integrăm în meniul nostru atunci când ne dorim o masă specială, ușor și rapid de făcut, cu un strop de magie în plus. Nouă ne plac atât de mult pastele încât pe 25 octombrie, de Ziua Mondială a Pastelor, am provocat 5 foodbloggeri să pregătească o rețetă delicioasă în tigaia GreenPan – Cambridge Infinity.Am adunat la u...
Blogs
14 Oct 2020

Rețetă de tartă cu dovleac
Când spui “toamnă” te gândești la frunzele arămii ce cad pe iarba încă verde, la aroma de strugure zdrobit, la haine confortabile și, bineînțeles, la dovleacul plin de aromă.Din septembrie până în noiembrie este sezonul de vârf pentru dovleac. Această legumă este bine cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce organismului, dar și pentru utilizările multiple în preparatele culinare. Dovleacul este ingredientul de bază care oferă gustul și savoarea unor rețete de excepție. ...
Blogs
08 Oct 2020

4 feluri de a găti ou la micul dejun
Ouăle sunt printre cele mai hrănitoare alimente din lume, motiv pentru care sunt excelente pentru micul dejun. Sunt extrem de versatile si există o mulţime de variante de a le prepara. Mai jos îți propunem 4 moduri de a găti un ou:1. OU POȘATIntr-o oală se pun la fiert 2 litri de apa în care se adaugă 1 lingură de oțet. Aciditatea oțetului va ajuta albușul de ou să nu se separe;Apa se aduce până la punctul de fierbere, însă temperatura trebuie controlată pentru a nu lăsa apa să clocote...
Blogs
29 Sep 2020

Despre vasele de fontă și întreținerea lor
Tigăile din fontă sunt mereu o opțiune bună pentru a găti rapid preparatul preferat. În plus, dacă îngrijești vasele corespunzător, nu se vor strica niciodată. Iată mai jos câteva sfaturi pentru a menține vasele de fontă în stare perfectă pentru o perioada lungă de timp. Pregătirea vaselor de fontă înainte utilizare (tratarea vasului)Tratarea fontei se face prin ungerea pe toate părțile cu ulei rezistent la temperaturi înalte (ulei de floarea soarelui sau ulei de rapiță) și co...
Blogs
20 Jan 2020

10 alimente care lupta impotriva depresiei
20 ianuarie, denumita si Blue Monday, a fost declarata (de cercetatorii britanici, evident!) cea mai deprimanta zi din an. S-a ajuns la aceasta concluzie dupa analizarea mai multor factori: temperaturile scazute, intensitatea slaba a luminii, veniturile reduse ca urmare a cheltuielilor din perioada sarbatorilor de iarna, vacantele care tocmai s-au  incheiat si cele viitoare care par mult prea departe.Depresia, o boala cu care ne confruntam tot mai des in ultimele decenii, este influentata de o multitudi...
Blogs
19 Dec 2019

Sucuri naturale pentru sezonul rece
In sezonul rece, alimentatia are un rol foarte important pentru intretinerea sistemului imunitar. Sucurile din fructe si legume sunt o metoda rapida si usoara de a asimila multitudinea de vitamine si minerale care ne lipsesc pe perioada iernii.Fie ca optezi pentru legume si fructe proaspete sau apelezi la rezerva de alimente congelate in timpul verii, important este sa consumi doar produse naturale, fara conservanti.Mai jos, iti recomandam 5 retete de sucuri care te vor energiza si iti vor ajuta sistemul imunitar i...
Blogs
19 Dec 2019

5 cutite pe care trebuie sa le ai in bucatarie
Atunci cand vine vorba de cutite, orice bucatar stie ca importanta este calitatea, nu cantitatea. Cea mai buna investitie pe care poti sa o faci este sa iti alegi cateva cutite cu utilizari diferite, de la producatori de renume, de care sa te bucuri mai mult timp.Trebuie sa tii cont de scopul in care vei folosi cutitele, stilul tau de a gati si bugetul pe care esti dispus sa il aloci.Ti-am pregatit mai jos o lista de 5 cutite must-have, cu care vei putea rezolva toate treburile din bucatarie.1. Cutitul bucatarului&...