All Blogs
Temperaturile de gătire ale uleiurilor și grăsimilor alimentare
Atunci când alegi
să gătești cu grăsime sau ulei alimentar, cea mai importantă temperatură de
luat în considerare este punctul de ardere. Cu mult înainte ca grăsimea sau
uleiul de gătit să atingă punctul de fierbere, va începe să se descompună (să
fumege). Acest lucru poate crea gustul de ars al alimentelor, chiar dacă acestea
arată perfect. Indiferent dacă
gătești cu ulei de cocos, de floarea-soarelui, ulei de măsline sau orice alt
ulei, cunoașterea punctului său de ardere este chei...
Cum se îndepărtează petele de pe stratul antiaderent al tigăilor
Petele maro sau
negre sunt în mod normal un strat de carbonizare care face ca alimentele să se
lipească de tigaie în timpul gătirii. Carbonizarea are loc din cauza unei
combinații de supraîncălzire și ulei/grăsimi insuficiente sau tip greșit de
ulei/grăsimi – poți consulta acest link (articol despre uleiuri și grăsimi)
pentru a vedea care ulei este cel mai potrivit pentru gătit. Pete persistente
de acest fel pot fi îndepărtate printr-o curățare temeinică: 1. Umple tava cu
ap...
Rețetă cozonac cu ciocolată
Porții: 16-20, 2 tăviTimp de pregătire: 3 ore 30 minuteTimp de gătire: 35 minuteIngrediente:Pentru aluat570g făină 70g zahăr3 lingurite drojdie 1 linguriță sare 160 ml lapte, călduț 3 ouă mari, la temperatura camerei150 g unt nesărat, înmuiat, plus o extra cantitate
pentru ungerea tăvilor Pentru cremă170 gciocolată (nu foarte dulce)113g unt nesărat100g zahăr42g pudră de cacao neîndulcităPentru sirop 120ml apă133g zahărMod de preparareAmestecați ingredientele uscate.În bolul unui mixe...
Rețetă Bundt
Porții: 8Timp de pregătire: 5 oreTimp de gătire: 40 minuteIngrediente:200g de struguri uscați500g de apă25g rom negru250g făină T65250g făină tare60g zahăr20g drojdie 175g ouă125ml lapte250g untMigdale întregi sau feliiMod de preparareÎnmuiați strugurii cu o zi înainte de preparare, într-un
amestec de apă și rom. Încălziți laptele și drojdia într-o cratiță și
amestecați-le.Puneți acest amestec și ouăle într-un recipient, apoi adăugați
făina și sarea și zahărul.Frământați a...
Pulpă de miel provensală
Porții: 4Timp de pregătire: 10 minuteTimp de gătire: 1oră 30 minuteIngrediente:1 pulpă miel, aproximativ 2.5kg4 roșii mari tăiate în sferturi1 ceapă tăiată cubulețe250ml vin roșu2 linguri pătrunjel6 căței de usturoi1 lingură sare grunjoasăPiper Opțional: ulei de măsline, ierburi provensale, măsline
negre Mod de preparareAmestecați toate ingredientele marinatei (vin roșu,
pătrunjel, sare, piper, ceapă și roșii), turnați-le într-un vas și puneți pulpa
de miel în marinadă timp ...
Rețetă salată Raheb propusă de Piccolo Mondo
Astăzi vă prezentăm
o rețetă rapidă, dar delicioasă și de mare efect, care a fost preparată alături
de Piccolo Mondo, bine cunoscutul restaurant libanez din București. Pentru
a fi pregătită eficient vă recomandăm ustensilele și accesoriile de gătit
disponibile în magazinul nostru online.Ingrediente• 2 vinete • 1 roșie• 1 legătură pătrunjel• ...
Rețetă Osmalia propusă de Piccolo Mondo
Ingrediente• 750gr fidea foarte fină• 1 cub de unt• Apă de flori• Apă de trandafir• Zahăr pudră• Sirop, după gust• 500gr cremă kasta• 100gr fistic Mod
de preparare Într-un
castron mare, se pun fideaua ...
Smoothie proteic cu cacao și cafea
Rețetă vegetariană și fără glutenPorții: 1Timp de pregătire: 10 minuteIngrediente:240ml lapte migdale1 lingură miez nuci1 măsură pudră proteică cu aromă de vanilie1 lingură de semințe de in măcinate1 linguriță de cafea instant pudră1 linguriță de pudră de cacao1 lingură de fulgi de cocos½ linguriță miere ¼ avocado copt Se pun toate ingredientele în blender, alături de 2
cuburi de gheață și se mixează.Dacă este prea consistent, se poate adăuga și puțină apă
sau gheață...
Rețetă Taboule propusă de Piccolo Mondo
Restaurantul Piccolo Mondo din București este cunoscut datorită preparatelor alese, cu specific libanez. A luat naștere în 1993 și suntem mândri să fim partenerii unui loc cu experiență și tradiție.Bucătarul restaurantului a pregătit cu ajutorul ustensilelor și accesoriilor Simona’s Cookshop una dintre rețetele semnătură ale localului: Salata Taboule. Ne dorim să o împărtășim cu voi, cu moduri de preparare ușor de efectuat acasă.Ingrediente500-600gr roșii2-3 legături pătrunjel1 legătur...
5 rețete de paste gătite cu tigaia GreenPan Cambridge Infinity
Cine nu iubește pastele?
Cine nu a mâncat măcar o dată o porție de paste, fără sa fie cucerit complet?
Pastele sunt delicioase, versatile și deseori alegem să le integrăm în meniul
nostru atunci când ne dorim o masă specială, ușor și rapid de făcut, cu un
strop de magie în plus. Nouă ne plac atât de mult pastele încât pe 25
octombrie, de Ziua Mondială a Pastelor, am provocat 5 foodbloggeri să pregătească
o rețetă delicioasă în tigaia GreenPan – Cambridge Infinity.Am adunat la u...
Rețetă de tartă cu dovleac
Când spui “toamnă”
te gândești la frunzele arămii ce cad pe iarba încă verde, la aroma de strugure
zdrobit, la haine confortabile și, bineînțeles, la dovleacul plin de aromă.Din septembrie până
în noiembrie este sezonul de vârf pentru dovleac. Această legumă este bine
cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce organismului, dar și pentru
utilizările multiple în preparatele culinare. Dovleacul este ingredientul de
bază care oferă gustul și savoarea unor rețete de excepție.
...
4 feluri de a găti ou la micul dejun
Ouăle sunt printre cele mai
hrănitoare alimente din lume, motiv pentru care sunt excelente pentru micul
dejun. Sunt extrem de versatile si există o mulţime de variante de a le prepara.
Mai jos îți propunem 4 moduri de a găti un ou:1. OU POȘATIntr-o oală
se pun la fiert 2 litri de apa în care se adaugă 1 lingură de oțet. Aciditatea
oțetului va ajuta albușul de ou să nu se separe;Apa se
aduce până la punctul de fierbere, însă temperatura trebuie controlată pentru a
nu lăsa apa să clocote...
Despre vasele de fontă și întreținerea lor
Tigăile din fontă sunt
mereu o opțiune bună pentru a găti rapid preparatul preferat. În plus, dacă
îngrijești vasele corespunzător, nu se vor strica niciodată. Iată mai jos
câteva sfaturi pentru a menține vasele de fontă în stare perfectă pentru o
perioada lungă de timp. Pregătirea vaselor de fontă înainte utilizare (tratarea
vasului)Tratarea fontei se face
prin ungerea pe toate părțile cu ulei rezistent la temperaturi înalte (ulei de
floarea soarelui sau ulei de rapiță) și co...
10 alimente care lupta impotriva depresiei
20 ianuarie, denumita
si Blue Monday, a fost declarata (de cercetatorii britanici, evident!) cea mai
deprimanta zi din an. S-a ajuns la aceasta concluzie dupa analizarea mai multor
factori: temperaturile scazute, intensitatea slaba a luminii, veniturile reduse
ca urmare a cheltuielilor din perioada sarbatorilor de iarna, vacantele care
tocmai s-au incheiat si cele viitoare
care par mult prea departe.Depresia, o boala
cu care ne confruntam tot mai des in ultimele decenii, este influentata de o multitudi...
Sucuri naturale pentru sezonul rece
In sezonul rece, alimentatia are un rol foarte important pentru intretinerea sistemului imunitar. Sucurile din fructe si legume sunt o metoda rapida si usoara de a asimila multitudinea de vitamine si minerale care ne lipsesc pe perioada iernii.Fie ca optezi pentru legume si fructe proaspete sau apelezi la rezerva de alimente congelate in timpul verii, important este sa consumi doar produse naturale, fara conservanti.Mai jos, iti recomandam 5 retete de sucuri care te vor energiza si iti vor ajuta sistemul imunitar i...
5 cutite pe care trebuie sa le ai in bucatarie
Atunci cand vine vorba de cutite, orice bucatar stie ca importanta este calitatea, nu cantitatea. Cea mai buna investitie pe care poti sa o faci este sa iti alegi cateva cutite cu utilizari diferite, de la producatori de renume, de care sa te bucuri mai mult timp.Trebuie sa tii cont de scopul in care vei folosi cutitele, stilul tau de a gati si bugetul pe care esti dispus sa il aloci.Ti-am pregatit mai jos o lista de 5 cutite must-have, cu care vei putea rezolva toate treburile din bucatarie.1. Cutitul bucatarului&...