*PREȚURILE DISPONIBILE ONLINE NU SE APLICĂ ÎN MAGAZINE.
KAI Cutitul bucatarului, Pure Komachi 2, 20 cm, albastru
- Brand:KAI
- Cod produs: AB-5706
- Disponibilitate: In Stoc
-
149,00 Lei
- include TVA
Cutitul bucatarului, Pure Komachi 2, 20 cm, albastru- - Made in Japan.
Producator: KAI
Lungima lama: 20 cm
Lungime maner: 11,5 cm
Pure Komachi 2
Seria de cutite
Pure Komachi 2 ne ofera o explozie de culoare. Vizual, aceste cutite se
deosebesc, in primul rand, prin placarea in culori vii.
Cutitele sunt
realizate din otel inoxidabil si aduc un plus-valoare in ceea ce priveste
abilitatea de a indeparta alimentele taiate de pe lama, in special atunci cand
sunt tratate cu un strat de placare colorat si neaderent.
Fiecarui cutit ii
este repartizata o anumita culoare, permitand alegerea rapida si facila a cutitului
necesar pentru o anumita operatiune.
Manerul ergonomic din plastic este monocromat, in perfecta asortare cu lama.
Lamele cutitelor Pure Komachi 2 sunt realizate din otel inoxidabil rezistent la coroziune, acoperit pe ambele parti cu un strat non-aderent. Lamele au duritatea de 53 ±1 HRC. Manerul din plastic este foarte bine prins de lame si garanteaza confortul in timpul utilizarii.
Materiale
KAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp, flexibile aliaje de otel, precum si alte material de inalta calitate.
Lamele realizate
din otel inoxidabil sunt foarte
rezistente la coroziune datorita continutului ridicat de crom. In principiu,
este o calitate foarte pura din otel. Un continut mare de carbon asigura o mai
buna rezistenta a marginilor, mentinand ascutimea lamei.
Intretinerea cutitului
Inainte de prima
utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare
curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu
folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de
pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)
Pentru siguranta
dvs., va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare
dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita,
folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale.
Cutitele KAI nu
trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a
proteja materialul si a le pastra taisul.
Va recomandam sa
taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu
sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul
lamei.
De principiu,
lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv
a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt
specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive.
Atunci cand depozitati
cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte
metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna
metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn
pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice.
Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel).
KAI a fost fondat
in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a
ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor
faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea
metalelor.
Astazi, KAI
colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o
experienta vasta. De asemenea, compania japoneze utilizeaza un numar de sortimente de oteluri
de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate
prin metode manuale traditionale.
Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel
international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor
mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.
Productia
cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru
(in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva
etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald,
sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului,
lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a
taisului.
Garantie
Cutitele KAI sunt acoperite de garantie pe o perioada de 10 ani de la data achizitiei, pentru defectele de material sau fabricatie. Garantia nu acopera defectiunile cauzate de utilizarea necorespunzatoare – de exemplu, daca cutitul a fost folosit pentru taierea oaselor, a mancarurilor congelate, pe tocatoare din sticla sau piatra. De asemenea, uzura normala si utilizarea agresiva si incorecta a cutitelor nu fac obiectul garantiei.
Caracteristici | |
Dimensiuni | lama: 20 cm | maner: 11,5 cm |
Material | lama: otel inoxidabil | maner: plastic |
Culoare | albastru |
Detalii generale | |
Brand | KAI |
Colectie | Pure Komachi 2 |
Garantie | 10 ani |
Tara de origine | Japonia |
Grupa | cutite japoneze |
Etichete: cutitul bucatarului, KAI, Pure Komachi 2