*PRETURILE AFISATE PE SITE POT FI DIFERITE FATA DE PRETURILE DIN MAGAZINE.
WUSTHOF Cutitul bucatarului 16 cm, Classic
- Brand:WUSTHOF
- Cod produs: 1040100116
- Disponibilitate: In Stoc
-
549,00 Lei
- include TVA
Cutitul bucatarului, colectia Classic - Made in Solingen, Germany by Wusthof.
Lungime totala: 28,5 cm
Lungime lama: 16 cm
Latime lama: 4 cm
Greutate: 174 g
Cutitul bucatarului este un cutit universal, multifunctional, de baza in bucatarie orice bucatarie. Este cutitul folosit cel mai des. Lama sa lunga, lata si curbata va permite o utilizare profesionala. Poate fi folosit la tocare, taiere, strivire, aplatizare si pentru mutatul ingredientelor de pe tocator. Lama mai lunga va permite taierea unor contitati mai mari in acelasi timp (de exemplu se pot toca 3-5 morcovi deodata) acest lucru este foarte important pentru cresterea productivitatii.
Colectia Classic
Robuste, ascutite si functionale – cutitele din colectia Classic reprezinta o selectie de peste 70 de lame diferite.
Bolsterul complet protejeaza mana bucatarului, asigurand siguranta in timpul utilizarii si o distributie perfect echilibrata a greutatii, in timp ce manerele robuste sunt atasate prin nituri, pentru mai multa durabilitate.
Cutitul forjat
Un cutit forjat este realizat dintr-o singura bucata de otel, care a fost incalzita si apoi turnata in forma de catre un robot. Un cutit forjat este, de obicei, mai greu decat unul neforjat, ceea ce le ofera un echilibru foarte bun. Cutitele forjate Wusthof sunt produse prin 50 de pasi individuali, printre care:
- Placa simpla din otel
- Forjare de inalta precizie
- Intarirea pana la 58 HRC
- Slefuire si polisare
- Inserarea niturilor in maner
- Produsul finit
Avantajele cutitelor forjate fata de cele ne-forjate sunt urmatoarele:
- Duritatea mai mare (58 HRC vs. 56 HRC) - isi pastreaza taisul pentru mai mult timp
- Sunt ascutite la 14 grade pe fiecare parte de roboti si taisul rezultat este perfect liniar cu margini fatetate drept - efort mai mic la taiere
- Au greutatea mai mare - efort mai mic la taiere
- Capul de maner ("bolster") format la forjare creeaza un balans excelent al cutitului - fapt preferat de profesionisti deoarece usureaza la maximum miscarile optime de taiere
- Niturile de inox nu se corodeaza precum cele de aluminiu - nu se formeaza in timp spatiu pentru acumularea bacteriilor.
Otelul Wusthof
Wusthof foloseste practic un singur tip de otel: X 50 Cr Mo V 15, perfect pentru cutitele forjate (gamele Classic Ikon, Classic si Crafter). Acesta este un aliaj special, perfect pentru cutite, concluzie la care s-a ajuns in urma vastei experiente a companiei Wusthof.
Codificarea de mai sus a otelului are urmatoarea semnificatie:
X - otel inoxidabil
50 - 0.5% Carbon, important pentru duritate
Cr - Crom pentru rezistenta la oxidare
Mo – Molibden, mareste duritate si rezistenta la coroziune
V -Vanadiu, pentru duritate si rezistenta taisului
15 - Proportia de crom din aliaj, respectiv 15%.
Scala de rezistenta Rockwell (HRC) - metoda de masurare Rockwell a rezistentei confera o metoda foarte convenabila de comparare a materialelor. Practic, un dispozitiv special masoara adancimea la care materialul este penetrat de un con de diamant la aplicarea unei anumite presiuni. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat materialul este mai dur (isi pastreaza cu usurinta taisul, insa este si mai dificil de ascutit si devine mai casant).
Procesul de productie
Este nevoie de peste 40 de pasi pentru a crea cutitul perfect forjat dintr-o simpla bucata de otel de inalta calitate.
De la blocul de otel si pana la ambalarea cutitului finit sunt implicati 300 de angajati, al caror tel comun este de a garanta un nivel inalt de calitate.
Tehnologiile ultra-moderne se imbina cu expertiza umana pentru a crea produse inovatoare si calitative.
PEtec - Precision Edge Technology
Este un sistem complet automatizat si robotizat de ascutire a cutitelor in care lamei neascutite i se scaneaza marginea urmand ca robotul sa se autoprogrameze pentru ascutirea acesteia.
Tehnologia:
- Lamele sunt masurate inainte de ascutire cu ajutorul laserelor
- Computerele calculeaza unghiul precis de ascutire pentru fiecare lama
- Roboti de mare precizie ascut lamele pe o piatra umeda
- Cutitele sunt polisate folosind un disc special
Beneficiile:
- Perfomanta initiala de taiere extrem de ridicata
- Durabilitate exceptionala a taisului lamei
- Tais la fel de ascutit pe intreaga lungime a lamei
- Calitate inalta si unica
Aceasta tehnologie a fost testata si de catre un institut stiintific independent, FGW, o asociatie germana pentru unelte si materiale. Rezultatele au evidentiat ca cutitele prelucrate prin tehnologia PEtec sunt superioare calitativ celor produse prin procedee standard.
Intretinerea cutitelor Wusthof
- Curatati cutitele imediat dupa utilizare
- Folositi apa calda, o carpa/burete moale si un un detergent de vase neagresiv
- Uscati-le cu grija
- Depozitati-le in blocuri pentru cutite, huse sau suporti magnetici
Din punct de vedere tehnic toate cutitele Wusthof pot fi spalate in masina de spalat vase (cu exceptia cutitelor cu maner de lemn).
Totusi, de ce nu este recomandata spalarea cutitelor de calitate in masina de spalat vase?
In masina de spalat vase tacamurile si implicit si cutitele sunt asezate intr-un cos. In timpul ciclului de spalare lamele se pot atinge una de alta sau de alte obiecte metalice si astfel se pot deprecia.
Cu taisul lor ascutit cutitele pot perfora stratul de plastic cu care este acoperit metalul din care este facut cosul masinii de spalat vase. Acest lucru poate sa duca la aparitia ruginii. Pe de alta parte, daca masina de spalat vase nu este pornita imediat dupa ce cutitele au fost asezate in cos resturile alimentare raman in continuare pe ele (condimente, sosuri, sucuri) care pot ataca metalul lamelor. Pot aparea pete sau taisurile pot fi corodate.
Protejarea manerului
Cutitele Wusthof sunt create sa reziste cat mai mult timp, dar in urma accidentelor pot aparea fisuri minuscule prin care se poate infiltra apa in interior care poate coroda otelul de sub maner.
Pentru a preveni daunele cauzate de apa, in interiorul manerului este introdusa o placa anodica de sacrificiu, realizata din aluminiu.
Cum actioneaza aceasta? Atunci cand in maner se infiltreaza apa, oxigenul din apa va ataca aluminiul, si nu otelul, pentru ca acesta este mai reactiv. Placa anodica de sacrificiu se dizolva incet, in timp ce otelul este ferit de ruginire si coroziune.
Cutitele care nu sunt echipate cu aceasta placa anodica, au manerul tratat cu pudra de aluminiu.
Cum ascutim un cutit Wusthof?
Odata cu utilizarea, cutitele isi pierd din tais. Atunci, il puteti ascuti folosind o pila din otel sau ceramica, o piatra sau un ascutitor electric.
Avantajele cutitelor Wusthof:
- Toate cutitele sunt fabricate 100% in Solingen
- Companie specializata in productia de cutite de inalta calitate pentru bucatari profesionisti si pasionati
- Peste 200 de ani de experienta
- Brand global cu produse vandute in peste 80 de tari
- Peste 400 de angajati in trei unitati de productie din Solingen
- Afacere de familie la a saptea generatie
- Opereaza cea mai moderna si automatizata fabrica de cutite din lume – peste 100 de roboti industriali
Despre Wusthof
Compania Wusthof a fost infiintata in 1814 in celebrul oras Solingen din Germania. Compania este specializata in productia de cutite pentru bucatarii profesionisti, pentru amatorii pasionati dar si pentru iubitorii lucrurilor de calitate.
Astazi, Wusthof este renumita la nivel international drept un specialist in fabricarea cutitelor de exceptie. Extraordinari de madri de aceasta reputatie, ea devine totodata si o responsabilitate fata de angajati, furnizori, colaboratori, clienti si mediul inconjurator.
Atunci cand folosesti un cutit Wusthof poti fi sigur ca tii in mana unul dintre cele mai bune cutite din lume. Wusthof se situeaza printre producatorii premium de cutite de bucatarie de inalta calitate, blocuri pentru cutite si o multitudine de accesorii pentru ascutite sau depozitare.
Solingen este un orasel din vestul Germaniei, situat pe malul raului Wupper, renumit pentru istoria de peste 2000 de ani in prelucrarea metalelor. Multiplele parauri si canale au reprezenta sursa de energie necesara productiei de lame pentru cutite in secolele 18 si 19. Conditiile favorabile au favorizat aparitia faimoaselor Kotten, mici ateliere in care muncitorii forjau, intareau si polisau lamele pentru a realiza cutite si foarfece.
Solingen este astazi unul dintre cele mai reprezentative sectoare industriale din Germania, bucurandu-se de o recunoastere mondiala multumita materiilor prime de cea mai buna calitate si a lucratorilor specializati si calificati.
Produsele Wusthof au o calitate exceptionala, fiind 100% fabricate in Solingen, ceea ce ii califica pentru a purta eticheta Made in Solingen, Germany.
Tridentul este simbolul zeului grec Poseidon si al echivalentului sau din mitologia romana, Neptun.
Faimosul simbol a devenit marca inregistrata la Berlin, in 1895. Tridentul reprezinta cele 3 caracteristici esentiale in munca de calitate: Pasiune, Meticulozitate, Perfectiune.
Calitate si functionalitate
Wusthof efectueaza:
- Controale stricte de calitate dupa fiecare etapa a procesului de productie
- Cele mai moderne proceduri de control a calitatii: statii de masurare optica, care masoara lamele in cateva secunde la o acuratete de 1/1000 de milimetru; verificarea 100% a lamelor; verificarea lamei cu ajutorul laserului si test individual de taiere pentru fiecare cutit.
Daca un produs nu trece testul de calitate, acesta nu primeste aprobarea pentru comercializare.
Caracteristici | |
Greutate | 174 grame |
Latime lama | 4 cm |
Lungime lama | 16 cm |
Material | otel X 50 Cr Mo V 15 |
Detalii generale | |
Brand | Wusthof |
Colectie | Classic |
Tara de origine | Germania |
Grupa | cutite |
Etichete: cutitul bucatarului, Wusthof