*PREȚURILE DISPONIBILE ONLINE NU SE APLICĂ ÎN MAGAZINE.

KAI Satar Shun Classic, 17,5 cm

KAI Satar Shun Classic, 17,5 cm

  • Brand:KAI
  • Cod produs: DM-0767
  • Disponibilitate: In Stoc
  • 1.179,00 Lei

  • include TVA

Satar din colectia Shun CLassic - Made in Japan

Lungime lama: 17,5 cm

Lungime imbinare maner: 0,5 cm

Lungime maner: 12,2 cm

Producator: KAI


Spre deosebire de celelalte cutite din gama Shun, acest satar este fabricat dintr-un alt tip de otel (AUS8A), caracterizat printr-o anumita flexibilitate foarte utila in lucruu. Nu prezinta aspectul Damasc.

Acest satar usor este destinat taierii si despicarii oaselor moi sau subtiri, tendoanelor sau a legumelor tari precum dovleacul.

Manerul este fabricat din lemn de Pakka laminat si foarte bine finisat, provenit din esenta de pin japonez. Are o forma ergonomica cu o  simetrice ce promite o manuire usoara pentru dreptaci sau stangaci, in mod egal.

Profilul manerului este in forma de castana si se potriveste perfect in palma. Lama este prelungita in maner dand o senzatie de control si siguranta perfecte. La acest satar lemnul Pakka este fixat de metal cu doua nituri solide.


Shun Classic

Colectia Shun Classic imbina arta japoneza veche a fauririi sabiilor de samurai cu procesele de fabricatie ultra-moderne din prezent. Rezultatul se traduce printr-o gama de cutite de inalta calitate, cu straturi de Damasc, create acordand o atentie deosebita chiar si celor mai fine detalii.

Prin urmare, cutitele sunt ideale pentru uz profesional. Lamele Shun Classic sunt incantatoare vizual gratie tiparului deosebit semi-lucios obtinut prin prelucrarea amestecului de otel Damasc, setat in 32 de straturi pe fiecare parte a nucleului central. Alaturarea cu un maner elegant din pakkawood negru da nastere unui design estetic ce are la baza calitatea si functionalitatea.

Manerul subtire este realizat din pakkawood (un furnir de esenta de lemn), proiectat in forma traditionala japoneza de castana. Rasinile de inalta calitate cu care a fost tratat lemnul asigura rezistenta la umezeala a materialului. Forma de castana garanteaza utilizarea ferma si sigura a cutitului pe timpul taierii, iar capatul integrat sporeste stabilitatea si echilibrul.


Materiale

KAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp, flexibile aliaje de otel, precum si alte material de inalta calitate.

Lamele realizate din otel inoxidabil sunt foarte rezistente la coroziune datorita continutului ridicat de crom. In principiu, este o calitate foarte pura din otel. Un continut mare de carbon asigura o mai buna rezistenta a marginilor, mentinand ascutimea lamei.


Pakkawood se refera la un furnir din lemn, compus din mai multe straturi de lemn de esenta tare, care se utilizeaza la fabricarea manerelor. Furnirul din lemn impregnat este infuzat cu rasini de inalta calitate si poate fi colorat, permitand crearea unei game diversificate de manere pentru cutite. Manerele sunt ideale pentru cutitele de bucatarie, deoarece acestea vin des in contact cu lichide sau alimente umede. 


Intretinerea cutitului

Inainte de prima utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)

Pentru siguranta dvs., va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita, folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale.

Cutitele KAI nu trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a proteja materialul si a le pastra taisul.

Va recomandam sa taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul lamei.

De principiu, lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive.

Atunci cand depozitati cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice.

Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel).

 

Cum ascutim un cutit KAI?

Inainte de utilizare, piatra de ascutit trebuie scufundata complet in apa timp de 10 minute. Pe durata ascutirii, asigurati-va ca pe suprafata pietrei exista intotdeauna o pelicula de apa. Apa de pe piatra are rolul de a raci lama cutitului in timpul slefuirii.


Ascutirea lamelor cu doua taisuri

  1. Asezati una din laturile lamei pe piatra pentru ascutit.
  2. Incepeti de la varful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 16° pe piatra, miscand lama inainte si inapoi, exercitand doar o usoara presiune. Repetati acest proces pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un praf de piatra foarte fin.
  3. Intoarceti cutitul si continuati sa ascutiti si partea cealalta a lamei, asa cum este descris mai sus. Incercati sa mentineti acelasi numar de miscari pe o parte si pe cealalta. Este important sa mentineti acelasi unghi pentru a obtine o lama simetrica.
  4. Clatiti cu atentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.



Cutite japoneze Vs. Cutite europene

Domeniul cutitelor de bucatarie este in general redus la comparatia dintre cutitele europene si cutitele japoneze, fiecare tip de producator oferind informatiile sale. Pentru a intelege mai bine diferentele dintre aceste doua mari genuri de cutite este bine sa studiem putin tipicul fiecarei bucatarii.

Europa: tarile europene sunt mari consumatoare de carne, asadar cutitele sunt dezvoltate in directia acestui consum, ele fiind concepute mai mult pentru taierea carnii si sfaramarea oaselor, cu lame care tind sa fie mai groase, rezistente si ascutite iar echilibrul cutitului duce un pic mai multa greutate in fata.

Japonia: Mult mai focusata pe consumul de peste si legume, cutitele japoneze permit o preparare ingrijita si atenta a alimentului. O lama subtire, exrem de ascutita este cea care raspunde acestei necesitati, iar echilibrul lama-maner este mult mai uniform.

Avantajul cutitelor japoneze este ca stratul-nucleu interior este extrem de dur (59-64 HRC) iar cand beneficiaza de o intretinere corespunzatoare, lama se pastreaza exceptional de ascutita pentru foarte multi ani.



KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor.

Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze  utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale.

Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.

Productia cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru (in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald, sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului, lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a taisului.

Website oficial producator: https://www.kai-europe.com

Caracteristici
Dimensiuni lama: 17,5 cm | maner: 12,2 cm
Material otel AUS8A
Detalii generale
Brand KAI
Colectie Shun Classic
Garantie 10 ani
Tara de origine Japonia
Grupa cutite japoneze

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
    Rau           Bun
Captcha

Etichete: satar, KAI, Shun Classic