Cutit de decojire Michel Bras nr. 1, 8 cm - KAI

Cutit de decojire Michel Bras nr. 1, 8 cm - KAI

  • Brand:KAI
  • Cod produs: BK-0001
  • Disponibilitate: In Stoc
  • 1.485,00 Lei

  • include TVA

Cutit de decojire, nr. 1, colectia Michel Bras. Made in Japan.

Produsul este disponibil la cerere.




Pentru toti cei pasionati de gatit: o colectie de cutite cu lama extrem de ascutita si polisata cu delicatete, senzatie uimitoare in timpul folosirii si design rafinat. Acestea sunt elementele de baza ale colectiei de cutite create de Michel Bras si KAI. Fuziunea dintre frumusete si utilitate, estetica si gastronomie, a fost obiectivul pe care si l-a setat acest bucatar extraordinar. Cutitele Michel Bras sunt companionul ideal al tuturor celor carora le place sa gateasca.


Michel Bras este un chef renumit, de origine franceza, al carui stil de gatit a fost declarat „creativ” intrucat deseori utilizeaza ierburi proaspete si flori comestibile.




Restaurantul sau localizat in Laguiole, Aveyron, a primit 3 stele Michelin inca din 1999.


In 2008, Michel Bras a inceput colaborarea cu brandul japonez KAI, alaturi de care a creat de-a lungul anilor mai multe colectii de cutite si ustensile pentru bucatarie, adresate bucatarilor profesionisti.




Cutitul nr. 1 este ideal pentru decojirea legumelor si fructelor mici si pentru indepartarea capetelor sau a coditelor.


Lama cutitului este realizata din trei straturi: otel inoxidabil rigid este inserat intre doua straturi de otel inoxidabil mult mai flexibil pentru a-I oferi o rezistenta sporita. Apoi, acestea sunt acoperite cu un tratament cu titan, pentru aspect si rezistenta.

Manerul este produs din lemn negru laminat, rezistent la apa si uminitate, extreme de fin la atingere. Partea inferioara a cutitului are forma literei “D” (forma de castana), reprezentativa cutitelor japoneze. Manerul a fost special creat pentru a se potrivi cat mai natural in interiorul palmei, devenind parte integranta din mana iscusitului bucatar.


Cutitul nr. 1 vine insotit de o teaca din lemn de artar. Magnetul din interior tine cutitul in loc, protejandu-i lama.


Fiecare cutit are gravat pe lama un cod de serie, ce arata unicitatea cutitului.

Fiecare cutit are inscriptionat pe capatul metalic al manerului un numar ce corespunde unei functionalitati (pentru decojire, pentru taierea carnii, pentru legume etc), astfel incat utilizatorul sa il identifice dintr-o singura privire. Aceste numere sunt stantate manual.



SERVICE MEMBERSHIP

La achizitionarea unui cutit din gama Michel Bras, puteti inregistra cutitul pe site-ul oficial si beneficiati de ascutirea gratuita a cutitului dumneavoastra, efectuata de catre maestri profesionisti KAI.


Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati pasii de mai jos:


1. Accesati www.braskai.net.


2. Selectati limba preferata.


3. Mergeti la sectiunea Member Service, in dreapta sus.



4. Inregistrati cutitul in formularul din New Membership Registration.


5. Verificati adresa de e-mail pe care ati folosit-o la inregistrare. Veti primi un mail de confirmare a inregistrarii si pasii urmatori pe care trebuie sa ii urmati.


6. Din contul de membru, solicitati ascutirea gratuita a cutitului, atunci cand veti considera necesar.



KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor.

Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze  utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale.


De peste 100 de ani, compania KAI produce cutite si instrumente pentru gatit de inalta calitate conform traditiei legendarilor luptatori samurai din Japonia de demult. Pe intreaga durata a procesului de fabricatie, dorinta de a prezerva traditiile antice si de a le imbina cu tehnici inovatoare reprezinta nu o contractie, ci mai degraba pune bazele unor produse noi ce onoreaza arta japoneza a prelucrarii metalelor, satisfacand totodata cererea unei piete contemporane exigente.


Respectand cu strictete cele mai inalte standarde de calitate, KAI are ca misiune producerea unor cu cutite de bucatarie speciale, adresate utilizarii zilnice. Fabricate din materii prime naturale, proiectate si realizate in concordanta cu expertiza artei antice a faurarilor samurai, cutitele pentru gatit KAI reprezinta epitomul maiestriei japoneze si al celui mai inalt grad de preciziei. De la design si pana la finisarea fiecarui cutit, KAI se concentreaza pe dezvoltarea unui produs complet si eficient.


Website oficial producator: https://www.kai-europe.com 


Intretinerea cutitului

Inainte de prima utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)

Pentru siguranta dvs., va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita, folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale.

Cutitele KAI nu trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a proteja materialul si a le pastra taisul.

Va recomandam sa taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul lamei.

De principiu, lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive.

Atunci cand depozitati cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice.

Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel).

 

Cum ascutim un cutit KAI?

Inainte de utilizare, piatra de ascutit trebuie scufundata complet in apa timp de 10 minute. Pe durata ascutirii, asigurati-va ca pe suprafata pietrei exista intotdeauna o pelicula de apa. Apa de pe piatra are rolul de a raci lama cutitului in timpul slefuirii.

 


Ascutirea lamelor cu doua taisuri

  1. Asezati una din laturile lamei pe piatra pentru ascutit.
  2. Incepeti de la varful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 16° pe piatra, miscand lama inainte si inapoi, exercitand doar o usoara presiune. Repetati acest proces pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un praf de piatra foarte fin.
  3. Intoarceti cutitul si continuati sa ascutiti si partea cealalta a lamei, asa cum este descris mai sus. Incercati sa mentineti acelasi numar de miscari pe o parte si pe cealalta. Este important sa mentineti acelasi unghi pentru a obtine o lama simetrica.
  4. Clatiti cu atentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.


Cutite japoneze Vs. Cutite europene

Domeniul cutitelor de bucatarie este in general redus la comparatia dintre cutitele europene si cutitele japoneze, fiecare tip de producator oferind informatiile sale. Pentru a intelege mai bine diferentele dintre aceste doua mari genuri de cutite este bine sa studiem putin tipicul fiecarei bucatarii.

Europa: tarile europene sunt mari consumatoare de carne, asadar cutitele sunt dezvoltate in directia acestui consum, ele fiind concepute mai mult pentru taierea carnii si sfaramarea oaselor, cu lame care tind sa fie mai groase, rezistente si ascutite iar echilibrul cutitului duce un pic mai multa greutate in fata.

Japonia: Mult mai focusata pe consumul de peste si legume, cutitele japoneze permit o preparare ingrijita si atenta a alimentului. O lama subtire, extrem de ascutita este cea care raspunde acestei necesitati, iar echilibrul lama-maner este mult mai uniform.

Avantajul cutitelor japoneze este ca stratul-nucleu interior este extrem de dur (59-64 HRC) iar cand beneficiaza de o intretinere corespunzatoare, lama se pastreaza exceptional de ascutita pentru foarte multi ani.

Caracteristici
Greutate 65-75 g
Lungime lama 8 cm
Lungime maner 10 cm
Material Otel
Culoare Negru
Detalii generale
Brand KAI
Colectie Michel Bras
Garantie 10 ani
Tara de origine Japonia
Grupa cutite japoneze

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
    Rau           Bun

Etichete: cutit decojire, KAI, Michel Bras