*PREȚURILE DISPONIBILE ONLINE NU SE APLICĂ ÎN MAGAZINE.

KAI Set aniversar 2 cutite Shun Kohen

KAI Set aniversar 2 cutite Shun Kohen

  • Brand:KAI
  • Cod produs: TBS-0220
  • Disponibilitate: In Stoc
Black Friday -20%
5.200,00 Lei
  • 6.500,00 Lei
  • include TVA

Set aniversar 2 cutite Shun Kohen
KAI sarbatoreste vanzarea a peste 10 milioane de cutite din gama Shun prin setul aniversar de lux Shun Kohen. Acest set este editie limitata, fiind disponibile doar 3000 de bucati la nivel european. Alegeti sa luati parte la istoria japoneza si sa duceti mai departe traditia cu setul in editie limitata Shun Kohen! Maiestria detaliilor fine si calitatea exceptionala a materialelor folosite fac din acest set un obiect de colectie remarcabil.

Setul include:
- Cutitul bucatarului cu lungime lama 20 cm
- Cutit utilitar cu lungime lama 15 cm
- 2 teci din piele pentru cele doua cutite
- Caseta din aluminiu pentru depozitare si transport

Shun Kohen

Shun Kohen imbina arta japoneza veche a fauririi sabiilor de samurai cu procesele de fabricatie ultra-moderne din prezent. Rezultatul se traduce printr-un set de cutite de inalta calitate, cu straturi de otel Damasc, create acordand o atentie deosebita chiar si celor mai fine detalii. Lamele impresioneza prin nucleul dublu de otel Damasc in 72 de straturi, cu o duritate de 60 (±2) HRC.

Prin urmare, cutitele sunt ideale pentru uz profesional. Lamele Shun Kohen sunt incantatoare vizual gratie tiparului deosebit semi-lucios obtinut prin prelucrarea amestecului de otel Damasc, setat in 72 de straturi pe fiecare parte a nucleului. Adaugarea unui maner elegant din pakkawood cu granulatie rosie da nastere unui design estetic ce are la baza calitatea si functionalitatea.

Lama este faurita in straturi alternative din otel flexibil VG2 si otel dur VG10, acoperita in 72 de straturi de otel Damasc. Cutitul se remarca printr-o lama atat dura, cat si flexibila, datorita compozitiei sale hibride. 

Manerul subtire este realizat din pakkawood (un furnir de esenta de lemn), proiectat in forma traditionala japoneza de castana. Rasinile de inalta calitate cu care a fost tratat lemnul asigura rezistenta la umezeala a materialului. Forma de castana garanteaza utilizarea ferma si sigura a cutitului pe timpul taierii, iar capatul integrat sporeste stabilitatea si echilibrul.


Materiale

KAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp, flexibile aliaje de otel, precum si alte materiale de inalta calitate pentru realizarea unor cutite perfomante.

VG2 este un otel japonez care se distinge prin flexibilitate si rezistenta ridicata, avand o duritate de 58 (±1) HRC. Datorita continutului ridicat de crom, acest material este deosebit de rezistent atat la uzura cat si la coroziune.

VG10 este un otel clasic japonez cu proprietati excelente pentru a garanta performante inalte, cu o duritate de 61 (±1) HRC. Otel inoxidabil cu o concentratie mare de carbon, ce permite taisului sa ramana ascutit pentru o perioada lunga de timp.

Otelul Damascus este un aliaj format din mai multe straturi de otel suprapuse. Pentru realizarea unei acoperiri cu Damasc, se pot folosi una sau mai multe clase de otel. Acest lucru permite combinarea claselor de otel cu proprietati contrastante; de exemplu, pentru a obtine un otel deosebit de dur, dar si flexibil in acelasi timp.

Finisarea tip Damasc a otelului este obtinuta prin stratificari succesive de oteluri cu compozitii mai mult sau mai putin diferite, urmand apoi forjarea acestora intr-un singur bloc unitar. Pe masura ce maestrii de la KAI finiseaza lama bruta, subtiind metalul de la partea fara tais catre tais, incep sa dezvaluie modele valurite, deosebit de frumoase. Apoi, suprafata este sablata, conferindu-i textura, astfel incat alimentele taiate sa nu se lipeasca de lama in timpul taierii. Tratarea cu diversi acizi a suprafetei lamei amplifica estetica cutitului prin prisma faptului ca diferitele oteluri reactioneaza altfel, de exemplu straturile cu mai mult carbon capata o nuanta mai inchisa la culoare, pe cand straturile bogate in nichel raman argintii. Aceste straturi alternative creeaza un minunat joc cromatic, punand in valoare aspectul unduitor si fluid al metalului. Straturile de otel in tehnica Damasc protejeaza nucleul dur al lamei impotriva provocarilor fizice si chimice aparute in timpul utilizarii.


Pakkawood se refera la un furnir din lemn, compus din mai multe straturi de lemn de esenta tare, care se utilizeaza la fabricarea manerelor. Furnirul din lemn impregnat este infuzat cu rasini de inalta calitate si poate fi colorat, permitand crearea unei game diversificate de manere pentru cutite. Manerele sunt ideale pentru cutitele de bucatarie, deoarece acestea vin des in contact cu lichide sau alimente umede.


Intretinerea cutitului

Inainte de prima utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)

Pentru siguranta dvs., va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita, folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale.

Cutitele KAI nu trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a proteja materialul si a le pastra taisul.

Va recomandam sa taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul lamei.

De principiu, lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive.

Atunci cand depozitati cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice.

Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel).

 

Cum ascutim un cutit KAI?

Inainte de utilizare, piatra de ascutit trebuie scufundata complet in apa timp de 10 minute. Pe durata ascutirii, asigurati-va ca pe suprafata pietrei exista intotdeauna o pelicula de apa. Apa de pe piatra are rolul de a raci lama cutitului in timpul slefuirii.


Ascutirea lamelor cu doua taisuri

  1. Asezati una din laturile lamei pe piatra pentru ascutit.
  2. Incepeti de la varful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 16° pe piatra, miscand lama inainte si inapoi, exercitand doar o usoara presiune. Repetati acest proces pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un praf de piatra foarte fin.
  3. Intoarceti cutitul si continuati sa ascutiti si partea cealalta a lamei, asa cum este descris mai sus. Incercati sa mentineti acelasi numar de miscari pe o parte si pe cealalta. Este important sa mentineti acelasi unghi pentru a obtine o lama simetrica.
  4. Clatiti cu atentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.

 


Cutite japoneze Vs. Cutite europene

Domeniul cutitelor de bucatarie este in general redus la comparatia dintre cutitele europene si cutitele japoneze, fiecare tip de producator oferind informatiile sale. Pentru a intelege mai bine diferentele dintre aceste doua mari genuri de cutite este bine sa studiem putin tipicul fiecarei bucatarii.

Europa: tarile europene sunt mari consumatoare de carne, asadar cutitele sunt dezvoltate in directia acestui consum, ele fiind concepute mai mult pentru taierea carnii si sfaramarea oaselor, cu lame care tind sa fie mai groase, rezistente si ascutite iar echilibrul cutitului duce un pic mai multa greutate in fata.

Japonia: Mult mai focusata pe consumul de peste si legume, cutitele japoneze permit o preparare ingrijita si atenta a alimentului. O lama subtire, exrem de ascutita este cea care raspunde acestei necesitati, iar echilibrul lama-maner este mult mai uniform.

Avantajul cutitelor japoneze este ca stratul-nucleu interior este extrem de dur (59-64 HRC) iar cand beneficiaza de o intretinere corespunzatoare, lama se pastreaza exceptional de ascutita pentru foarte multi ani.


KAI

De peste 100 de ani, compania KAI produce cutite de inalta calitate conform traditiei legendarilor luptatori samurai din Japonia de demult. Pe intreaga durata a procesului de fabricatie, dorinta de a prezerva traditiile antice si de a le imbina cu tehnici inovatoare reprezinta nu o contractie, ci mai degraba pune bazele unor produse noi ce onoreaza arta japoneza a prelucrarii metalelor, satisfacand totodata cererea unei piete contemporane exigente.

KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor.

Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze  utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale.

Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.

Productia cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru (in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald, sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului, lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a taisului.

Website oficial producator: https://www.kai-europe.com

Caracteristici
Material otel Damasc + (VG 2 si VG 10)
Culoare argintiu
Detalii generale
Brand KAI
Colectie Shun Kohen
Garantie 10 ani
Tara de origine Japonia
Grupa cutite japoneze

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
    Rau           Bun
Captcha

Etichete: cutitul bucatarului, KAI, Shun Kohen, cutitul bucatarului, cutitul bucatarului profesional, cutit japonez, cutit de bucatarie, cutit utilitar, cutite japoneze, cutit japonez, set cutite, set lux cutite