*PREȚURILE DISPONIBILE ONLINE NU SE APLICĂ ÎN MAGAZINE.
KAI Cutit de decojire Seki Magoroku Shoso, 12 cm
- Brand:KAI
- Cod produs: AB-5163
- Disponibilitate: In Stoc
- 289,00 Lei
- include TVA
Cutit de decojire, colectia Seki Magoroku Shoso - Made in Japan.
Lungime lama: 12 cm
Lungime maner: 10,5 cm
Producator: KAI
Seki Magoroku Shoso
Colectia a fost denumita dupa un renumit samurai din Japonia feudala, Suzuku Magoroku.
Cu un aspect
sobru si elegant, realizate din otel inoxidabil, cutitele Seki Magoroku Shoso
reprezinta o adevarata bijuterie in bucatarie. Forjate din otel inoxidabil,
aceste cutite au fost ascutite si realizate doar cu ajutorul unei aptitudini
tehnice extraordinare. Rezultatul este o lama cu o claritate, robustete si
durabilitate perfecta, ideala pentru utilizarea zilnica in bucatarie.
Lamele sunt ascutite
cu o viteza lenta de finisare, folosind cea mai recenta tehnologie de
procesare. Aceasta confera fiecarui cutit Shoso o claritate deosebita si
minimizeaza frecarea dintre alimentele ce urmeaza a fi taiate si lama. Manerul
ergonomic din otel inoxidabil, cu un model distinctiv de romb, formeaza o
tranzitie insesizabila cu lama cu aspect satinat. Cutitele din colectia Shoso
asigura o manevrare placuta, siguranta si igiena optima.
Materiale
KAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp, flexibile aliaje de otel, precum si alte material de inalta calitate.
Lama Shoso este
forjata din otel inoxidabil 1K6 cu o duritate de 58 (±1) HRC, ceea ce
garanteaza un nivel ridicat si uniform de duritate. Finisajul mat evidentiaza
eleganta cutitului.
Manerul mat din otel inoxidabil 18-8 este deosebit de robust si asigura manevrabilitate profesionala datorita formei sale eliptice simetrice. Modelul integrat de romb ofera o prindere sigura si confortabila in timpul taierii.
HRC – Scala de duritate Rockwell
Scala HRC ofera
posibilitatea compararii duritatii a doua materiale diferite, cum ar fi doua
tipuri de otel. Pentru determinarea gradului de duritate, materialul este supus
unui test in care pe suprafata sa este apasat un diamant conic, la o presiune
constanta. Cu cat este mai mare valoarea obtinuta (unitati HRC), cu atat este
mai dur materialul.
Intretinerea cutitului
Inainte de prima
utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare
curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu
folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de
pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)
Pentru siguranta
dvs., va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare
dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita,
folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale.
Cutitele KAI nu
trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a
proteja materialul si a le pastra taisul.
Va recomandam sa
taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu
sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul
lamei.
De principiu,
lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv
a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt
specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive.
Atunci cand depozitati
cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte
metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna
metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn
pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice.
Cutitele KAI cu
manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un
strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este
uleiul de musetel).
Cum ascutim un cutit KAI?
Inainte de
utilizare, piatra de ascutit trebuie scufundata complet in apa timp de 10
minute. Pe durata ascutirii, asigurati-va ca pe suprafata pietrei exista
intotdeauna o pelicula de apa. Apa de pe piatra are rolul de a raci lama
cutitului in timpul slefuirii.
Ascutirea
lamelor cu doua taisuri
Asezati una din
laturile lamei pe piatra pentru ascutit.
Incepeti de la
varful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 16° pe piatra, miscand lama
inainte si inapoi, exercitand doar o usoara presiune. Repetati acest proces
pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un praf de
piatra foarte fin.
Intoarceti cutitul
si continuati sa ascutiti si partea cealalta a lamei, asa cum este descris mai
sus. Incercati sa mentineti acelasi numar de miscari pe o parte si pe cealalta.
Este important sa mentineti acelasi unghi pentru a obtine o lama simetrica.
Clatiti cu atentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.
KAI a fost fondat
in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a
ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor
faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea
metalelor.
Astazi, KAI
colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o
experienta vasta. De asemenea, compania japoneze utilizeaza un numar de sortimente de oteluri
de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate
prin metode manuale traditionale.
Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel
international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor
mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.
Productia
cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru
(in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva
etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald,
sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului,
lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a
taisului.
Garantie
Cutitele KAI sunt
acoperite de garantie pe o perioada de 10 ani de la data achizitiei, pentru
defectele de material sau fabricatie. Garantia nu acopera defectiunile cauzate
de utilizarea necorespunzatoare – de exemplu, daca cutitul a fost folosit pentru
taierea oaselor, a mancarurilor congelate, pe tocatoare din sticla sau piatra.
De asemenea, uzura normala si utilizarea agresiva si incorecta a cutitelor nu
fac obiectul garantiei.
Caracteristici | |
Dimensiuni | lama: 12 cm | maner: 10,5 cm |
Material | otel inoxidabil 1K6 |
Culoare | argintiu |
Detalii generale | |
Brand | KAI |
Colectie | Seki Magoroku Shoso |
Garantie | 10 ani |
Tara de origine | Japonia |
Etichete: cutit de decojire, KAI