*PREȚURILE DISPONIBILE ONLINE NU SE APLICĂ ÎN MAGAZINE.

KAI Cutitul bucatarului, Wasabi Black, 15 cm

KAI Cutitul bucatarului, Wasabi Black, 15 cm

  • Brand:KAI
  • Cod produs: 6715C
  • Disponibilitate: In Stoc
Black Friday -20%
231,20 Lei
  • 289,00 Lei
  • include TVA


Cutitul bucatarului, colectia Wasabi Black - Made in Japan.

Lungime lama: 15 cm

Lungime maner: 12,6 cm

Producator: KAI



Wasabi Black

Colectia Wasabi Black isi are originile tocmai in bucatariile publice japoneze. Multumita unei combinatii de succes intre functionalitate si ascutime, calitatea materialelor si designul minimalist, cutitele din aceasta gama sunt create special pentru utilizarea simpla si continua, si impresioneaza printr-un raport excelent pret-calitate.

Cutitele Wasabi Black sunt usor de folosit datorita manerului din plastic rezistent la apa, tratat cu pudra de lemn de bambus, cu proprietati antibacteriene. Otelul 6A/1K6 are o duritate de 56 ±1 HRC, foarte rezistent pentru utilizarea in bucatarie. Spatele usor arcuit al lamei ofera mai multa siguranta in timpul manipularii si mai multa precizie.


Materiale

KAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp, flexibile aliaje de otel, precum si alte material de inalta calitate.

Lamele realizate din otel sunt foarte rezistente la coroziune datorita continutului ridicat de crom. In principiu, este o calitate foarte pura din otel. Un continut mare de carbon asigura o mai buna rezistenta a marginilor, mentinand ascutimea lamei.

Manerul negru din plastic este rezistent la apa si extrem de robust. Forma sa ovala sau in forma literei D (in functie de dimensiunea lamei), ofera o senzatie placuta multumita pudrei de bambus cu care este tratat.


HRC – Scala de duritate Rockwell

Scala HRC ofera posibilitatea compararii duritatii a doua materiale diferite, cum ar fi doua tipuri de otel. Pentru determinarea gradului de duritate, materialul este supus unui test in care pe suprafata sa este apasat un diamant conic, la o presiune constanta. Cu cat este mai mare valoarea obtinuta (unitati HRC), cu atat este mai dur materialul.


Intretinerea cutitului

Inainte de prima utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)

Pentru siguranta dvs., va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita, folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale.

Cutitele KAI nu trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a proteja materialul si a le pastra taisul.

Va recomandam sa taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul lamei.

De principiu, lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive.

Atunci cand depozitati cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice.

Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel).

 

Cum ascutim un cutit KAI?

Inainte de utilizare, piatra de ascutit trebuie scufundata complet in apa timp de 10 minute. Pe durata ascutirii, asigurati-va ca pe suprafata pietrei exista intotdeauna o pelicula de apa. Apa de pe piatra are rolul de a raci lama cutitului in timpul slefuirii.


Ascutirea lamelor cu doua taisuri

Asezati una din laturile lamei pe piatra pentru ascutit.

Incepeti de la varful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 16° pe piatra, miscand lama inainte si inapoi, exercitand doar o usoara presiune. Repetati acest proces pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un praf de piatra foarte fin.

Intoarceti cutitul si continuati sa ascutiti si partea cealalta a lamei, asa cum este descris mai sus. Incercati sa mentineti acelasi numar de miscari pe o parte si pe cealalta. Este important sa mentineti acelasi unghi pentru a obtine o lama simetrica.

Clatiti cu atentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.



KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor.

Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze  utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale.

Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.

Productia cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru (in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald, sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului, lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a taisului.

Website oficial producator: https://www.kai-europe.com 


Garantie

Cutitele KAI sunt acoperite de garantie pe o perioada de 10 ani de la data achizitiei, pentru defectele de material sau fabricatie. Garantia nu acopera defectiunile cauzate de utilizarea necorespunzatoare – de exemplu, daca cutitul a fost folosit pentru taierea oaselor, a mancarurilor congelate, pe tocatoare din sticla sau piatra. De asemenea, uzura normala si utilizarea agresiva si incorecta a cutitelor nu fac obiectul garantiei.


Cutite japoneze vs. Cutite europene

Domeniul cutitelor de bucatarie este in general redus la comparatia dintre cutitele europene si cutitele japoneze, fiecare tip de producator oferind informatiile sale. Pentru a intelege mai bine diferentele dintre aceste doua mari genuri de cutite este bine sa studiem putin tipicul fiecarei bucatarii.

Europa: tarile europene sunt mari consumatoare de carne, asadar cutitele sunt dezvoltate in directia acestui consum, ele fiind concepute mai mult pentru taierea carnii si sfaramarea oaselor, cu lame care tind sa fie mai groase, rezistente si ascutite iar echilibrul cutitului duce un pic mai multa greutate in fata.

Japonia: Mult mai focusata pe consumul de peste si legume, cutitele japoneze permit o preparare ingrijita si atenta a alimentului. O lama subtire, extrem de ascutita este cea care raspunde acestei necesitati, iar echilibrul lama-maner este mult mai uniform.

Avantajul cutitelor japoneze este ca stratul-nucleu interior este extrem de dur (59-64 HRC) iar cand beneficiaza de o intretinere corespunzatoare, lama se pastreaza exceptional de ascutita pentru foarte multi ani.

Caracteristici
Dimensiuni lama: 15 cm | maner: 12,6 cm
Material otel 6A/1K6 + maner din plastic
Detalii generale
Brand KAI
Colectie Wasabi Black
Garantie 10 ani
Tara de origine Japonia
Grupa cutite japoneze

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
    Rau           Bun
Captcha

Etichete: cutitul bucatarului, KAI