*PRETURILE AFISATE PE SITE POT FI DIFERITE FATA DE PRETURILE DIN MAGAZINE.
KAI Piatra pentru ascutirea cutitelor, granulatie 3000
- Brand:KAI
- Cod produs: AP-0304
- Disponibilitate: In Stoc
-
245,00 Lei
- include TVA
Piatra pentru ascutirea cutitelor de la KAI cu granulatie fina 3000
Dimensiuni piatra: 18,5 x 6,4 x 2 cm
Piatra vine insotita de o tavita din acril pentru inmuierea in apa si o platforma din cauciuc pentru a facilita procesul prin fixarea pietrei pe masa si a preveni alunecarea in timpul utilizarii. Recomandam ca in timpul ascutirii sa folositi intreaga suprafata a pietrei pentru a evita macinarea neuniforma.
Pentru a ascuti cutitele KAI in arta traditionala japoneza, deci intr-o maniera profesionala, va recomandam aceasta piatra cu particule de ceramica. Granulatia 3000 se foloseste pentru finisajele delicate.
Cum ascutim un cutit KAI?
Inainte de utilizare, piatra de ascutit trebuie scufundata complet in apa timp de 10 minute. Pe durata ascutirii, asigurati-va ca pe suprafata pietrei exista intotdeauna o pelicula de apa. Apa de pe piatra are rolul de a raci lama cutitului in timpul slefuirii.
Ascutirea lamelor cu doua taisuri
- Asezati una din laturile lamei pe piatra pentru ascutit.
- Incepeti de la varful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 16° pe piatra, miscand lama inainte si inapoi, exercitand doar o usoara presiune. Repetati acest proces pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un praf de piatra foarte fin.
- Intoarceti cutitul si continuati sa ascutiti si partea cealalta a lamei, asa cum este descris mai sus. Incercati sa mentineti acelasi numar de miscari pe o parte si pe cealalta. Este important sa mentineti acelasi unghi pentru a obtine o lama simetrica.
- Clatiti cu atentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.
Ascutirea lamelor cu tais unic
- Mai intai, asezati partea doar partial ascutita a cutitului pe piatra pentru ascutire.
- Incepeti de la varful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 45° pe suprafata pietrei, miscand lama inainte si inapoi, apasand in acelasi timp o usoara presiune. Repetati acest proces pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un praf de piatra foarte fin.
- Intoarceti cutitul pe partea cealalta. Acum asezati partea concava a lamei complet lipita de piatra pentru ascutit si continuati ascutirea – dar doar 1/10 din cat ati ascutit pe cealalta parte a lamei.
- Clatiti cu atentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.
KAI a fost fondat
in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a
ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor
faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea
metalelor.
Astazi, KAI
colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o
experienta vasta. De asemenea, compania japoneze utilizeaza un numar de sortimente de oteluri
de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate
prin metode manuale traditionale.
Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel
international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor
mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.
Productia
cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru
(in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva
etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald,
sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului,
lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a
taisului.
Website oficial producator: https://www.kai-europe.com
Caracteristici | |
Dimensiuni | piatra: 18,5 x 6,4 x 2 cm |
Material | piatra cu particule de ceramica - granulatie 3000 |
Detalii generale | |
Brand | KAI |
Grupa | Ascutitoare |
Etichete: piatra ascutire cutite, KAI, piatra ascutit cutite, piatra ascutit, piatra ascutit KAI