*PREȚURILE DISPONIBILE ONLINE NU SE APLICĂ ÎN MAGAZINE.

KAI Cutit festonat Santoku, Seki Magoroku Shoso, 16,5 cm

KAI Cutit festonat Santoku, Seki Magoroku Shoso, 16,5 cm

  • Brand:KAI
  • Cod produs: AB-5157
  • Disponibilitate: In Stoc
  • 419,00 Lei

  • include TVA

Cutit festonat Santoku, colectia Seki Magoroku Shoso - Made in Japan.

Lungime lama: 16,5 cm

Lungime maner: 13 cm

Producator: KAI


Seki Magoroku Shoso

Colectia a fost denumita dupa un renumit samurai din Japonia feudala, Suzuku Magoroku.

Cu un aspect sobru si elegant, realizate din otel inoxidabil, cutitele Seki Magoroku Shoso reprezinta o adevarata bijuterie in bucatarie. Forjate din otel inoxidabil, aceste cutite au fost ascutite si realizate doar cu ajutorul unei aptitudini tehnice extraordinare. Rezultatul este o lama cu o claritate, robustete si durabilitate perfecta, ideala pentru utilizarea zilnica in bucatarie.

Lamele sunt ascutite cu o viteza lenta de finisare, folosind cea mai recenta tehnologie de procesare. Aceasta confera fiecarui cutit Shoso o claritate deosebita si minimizeaza frecarea dintre alimentele ce urmeaza a fi taiate si lama. Manerul ergonomic din otel inoxidabil, cu un model distinctiv de romb, formeaza o tranzitie insesizabila cu lama cu aspect satinat. Cutitele din colectia Shoso asigura o manevrare placuta, siguranta si igiena optima.


Santoku – „cele trei beneficii”

Santoku este forma traditionala a cutitului utilitar japonez, echivalent cu un cutit al bucatarului din gastronomia europeana. Denumirea „trei beneficii” vine de la versatilitatea de a taia peste, carne si legume.


Cutitul prezinta margine Granton, reprezentata de crestele sculptate in lama. Crestele ajuta la prevenirea lipirii alimentelor de lama si reduc frecarea. Acest tip de lama este ideala pentru taierea pestelui si a legumelor in fasii subtiri.

Materiale

KAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp, flexibile aliaje de otel, precum si alte material de inalta calitate.

Lama Shoso este forjata din otel inoxidabil 5CR15MoV cu o duritate de 56 (±1) HRC, ceea ce garanteaza un nivel ridicat si uniform de duritate. Finisajul mat evidentiaza eleganta cutitului.

Manerul mat din otel inoxidabil 18-8 este deosebit de robust si asigura manevrabilitate profesionala datorita formei sale eliptice simetrice. Modelul integrat de romb ofera o prindere sigura si confortabila in timpul taierii. 


HRC – Scala de duritate Rockwell

Scala HRC ofera posibilitatea compararii duritatii a doua materiale diferite, cum ar fi doua tipuri de otel. Pentru determinarea gradului de duritate, materialul este supus unui test in care pe suprafata sa este apasat un diamant conic, la o presiune constanta. Cu cat este mai mare valoarea obtinuta (unitati HRC), cu atat este mai dur materialul.


Intretinerea cutitului

Inainte de prima utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)

Pentru siguranta dvs., va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita, folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale.

Cutitele KAI nu trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a proteja materialul si a le pastra taisul.

Va recomandam sa taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul lamei.

De principiu, lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive.

Atunci cand depozitati cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice.

Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel).

 

Cum ascutim un cutit KAI?

Inainte de utilizare, piatra de ascutit trebuie scufundata complet in apa timp de 10 minute. Pe durata ascutirii, asigurati-va ca pe suprafata pietrei exista intotdeauna o pelicula de apa. Apa de pe piatra are rolul de a raci lama cutitului in timpul slefuirii.


Ascutirea lamelor cu doua taisuri

Asezati una din laturile lamei pe piatra pentru ascutit.

Incepeti de la varful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 16° pe piatra, miscand lama inainte si inapoi, exercitand doar o usoara presiune. Repetati acest proces pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un praf de piatra foarte fin.

Intoarceti cutitul si continuati sa ascutiti si partea cealalta a lamei, asa cum este descris mai sus. Incercati sa mentineti acelasi numar de miscari pe o parte si pe cealalta. Este important sa mentineti acelasi unghi pentru a obtine o lama simetrica.

Clatiti cu atentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.




KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor.

Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze  utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale.

Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.

Productia cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru (in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald, sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului, lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a taisului.

Website oficial producator: https://www.kai-europe.com 


Garantie

Cutitele KAI sunt acoperite de garantie pe o perioada de 10 ani de la data achizitiei, pentru defectele de material sau fabricatie. Garantia nu acopera defectiunile cauzate de utilizarea necorespunzatoare – de exemplu, daca cutitul a fost folosit pentru taierea oaselor, a mancarurilor congelate, pe tocatoare din sticla sau piatra. De asemenea, uzura normala si utilizarea agresiva si incorecta a cutitelor nu fac obiectul garantiei.

Caracteristici
Dimensiuni lama: 16,5 cm | maner: 13 cm
Material otel inoxidabil 5CR15MoV
Detalii generale
Brand KAI
Colectie Seki Magoroku Shoso
Tara de origine Japonia

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
    Rau           Bun
Captcha

Etichete: cutit Santoku, KAI, cutitul bucatarului, cutite profesionale, cutite de bucatarie, cutit profesional, cutit pentru legume, Seki Magoroku, cutit Seki Magoroku, cutit pentru peste