Sucuri naturale pentru sezonul rece

Sucuri naturale pentru sezonul rece

In sezonul rece, alimentatia are un rol foarte important pentru intretinerea sistemului imunitar. Sucurile din fructe si legume sunt o metoda rapida si usoara de a asimila multitudinea de vitamine si minerale care ne lipsesc pe perioada iernii.

Fie ca optezi pentru legume si fructe proaspete sau apelezi la rezerva de alimente congelate in timpul verii, important este sa consumi doar produse naturale, fara conservanti.

Mai jos, iti recomandam 5 retete de sucuri care te vor energiza si iti vor ajuta sistemul imunitar in lupta impotriva afectiunilor sezoniere.


Suc detoxifiant de ghimbir si lamaie

In zilele friguroase de iarna, un suc care sa iti puna sangele in miscare este tot ce ai nevoie. 

Ingrediente:

300 ml de apa

1 lamaie

1 radacina de ghimbir (cam de dimensiunea unei nuci)

1 o lingura de miere de albine


Preparare: pune apa la fiert intr-un vas. Cand incepe sa fiarba, adauga feliutele de lamaie si ghimbir, opreste focul si lasa-le la infuzat 10-15 minute pana scade temperatura. La final, strecoara ceaiul intr-o cana si adauga mierea. Enjoy!


Ustensile necesare:

1. Ceainic Cilio

2. Ibric Cilio

3. Cutit pentru fructe, KAI

4. Decojitor pentru fructe, Zassenhaus

5. Tocator Zassenhaus

 

Suc de legume verzi

Un cocktail de verdeturi face minuni pentru digestie. Sucurile detox sunt deja renumite pentru efectele benefice asupra organismului: 

Castravete: sustine sanatatea rinichilor 

Spanac: impiedica intoxicatiile si fermentatiile intestinale

Patrunjel: lupta impotriva problemelor circulatorii si a celor de piele, precum psoriazisul

Nasturel: folositor in combaterea infectiilor

Menta: amelioreaza durerile de cap si combate greturile

Broccoli: bogat in fibre si vitamina K

Varza: intareste sistemul imunitar si contine putine calorii

Ardei verde: cea mai bogata leguma in vitamina C, accelereaza metabolismul


Sucurile verzi contin predominant legume, dar poti adauga si fructe pentru un gust mai placut. (kiwi, mere, lime). Totusi, trebuie sa tii cont ca proportia recomandata este de 70% legume verzi si 30% fructe.

Amesteca-le pe toate intr-un blender, adauga si 100-150 ml de apa pentru a obtine consistenta dorita si amesteca-le timp de cateva secunde.

Ideal ar fi sa consumi sucul proaspat pentru a profita de toate vitaminele si mineralele din el. Sucurile verzi te ajuta sa scazi in greutate (momentul potrivit inainte de petrecerea de Revelion!), sa te incarci cu energie si sa faci o detoxifere dupa mesele consistente de la Craciun.


Ustensile necesare:

- Storcator Gastroback

- Tocator Zasenhaus

- Pahar Guzzini

- Cutit Wasabi, KAI

- Cana masurare Patisse

 

Smoothie cu fructe de padure

Antioxidati, antioxidati si iar antioxidanti.

Fructele de padure sunt o sursa excelenta de antioxidanti, ferindu-ne de efectele novice ale poluarii si stresului, mentinandu-ne organismul tanar la nivel celular.

Pune intr-un blender zmeura, coacaze, afine, merisoare, catina, mure si goji. Toarna un iaurt, apa de cocos sau lapte de migdale si o lingurita de miere. Mixeaza-le si bucura-te de un smoothie delicios. In functie de preferinte, poti adauga si cateva nuci sau o jumatate de avocado proaspat curatat.


Ustensile necesare:

1. Aparat smoothie Cilio

2. Strecuratoare Kuchenprofi

3. Pahar cu pai


Suc natural de rosii

Ingrediente:

3 rosii

1 radacina de telina

Sare si piper dupa gust

½ catel de usturoi

1 jumatate de cana de apa

1 legatura de patrunjel


Pune rosiile la fiert intr-un vas, impreuna cu telina si usturoiul. Dupa ce au fiert, lasa-le sa se raceasca timp de 20 de minute. Apoi, introdu-le intr-un blender si adauga sarea, piperul, apa si patrunjelul. Se mixeaza si se servesc reci sau la temperatura camerei.

O alternativa si mai sanatoasa a acestei retete, ar fi sa introduci rosiile proaspete in blender pentru a profita de toate vitaminele si mineralele acestora.

Sucul de rosii la blender mentine sanatatea pielii, intareste oasele, reduce riscul de cancer, regleaza nivelul glicemiei din sange si previne afectiunile renale sau biliare.


Ustensile necesare:

1. Micro blender Gastroback

2. Timer Cilio

3. Cutit multifunctional Wusthof

4. Cana masurare Kuchenprofi

5. Tocator pliant Mastrad


Suc de citrice

Din seria sucurilor bio, de sezon, nu aveau cum sa lipseasca citricele. Mandarine, potrocale, clementine, grepfrut, lamaie sau lime. Aliatul tau simptomelor racelii, a lipsei de energie sau colesterolului prea mare.

In prepararea sucului de citrice, poti opta pentru un storcator electric sau unul manual, iar daca doresti mai multa pulpa, introdu citricele intr-un blender, cu putina apa si o lingurita de miere.


Ustensile necesare:

1. Storcator electric de citrice, Guzzini

2. Storcator citrice manual, Cilio

3. Storcator presa la rece, Cilio

4. Stocator manual de citrice, Guzzini

5. Cutit multifunctional, KAI