Rețetă Bundt

Rețetă Bundt

Porții: 8

Timp de pregătire: 5 ore

Timp de gătire: 40 minute

Ingrediente:

200g de struguri uscați

500g de apă

25g rom negru

250g făină T65

250g făină tare

60g zahăr

20g drojdie

175g ouă

125ml lapte

250g unt

Migdale întregi sau felii

Mod de preparare

Înmuiați strugurii cu o zi înainte de preparare, într-un amestec de apă și rom.

Încălziți laptele și drojdia într-o cratiță și amestecați-le.

Puneți acest amestec și ouăle într-un recipient, apoi adăugați făina și sarea și zahărul.

Frământați acest amestec cu un mixer timp de 3 minute la viteză mică și apoi 6 minute la viteză mare. Încorporați treptat, în 2 etape, untul rupt în bucăți. Se frământă până când aluatul se despinde din mixer.

 Scurgeți strugurii care au fost macerați cu o zi înainte și adăugați-i treptat în amestec, continuând să frământați la viteză mică.

La sfârșitul frământării, temperatura aluatului trebuie să ajungă la 25 °C.

Lăsați aluatul la crescut sub folie de plastic timp de 1h30 la temperatura camerei. Apoi se pune aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Ungeți forma de bundt cu unt și puneți migdalele întregi sau felii în baza acesteia. Așezați aluatul în formă.

Introduceți preparatul îm cuptor la temperatură joasă (25°C) pentru 3 ore.

Se coace la 170°C timp de 40 de minute.

Scoateți bundtul din cuptor și decorați-l cu zahăr pudră.