Rețetă Bundt
Porții: 8
Timp de pregătire: 5 ore
Timp de gătire: 40 minute
Ingrediente:
200g de struguri uscați
500g de apă
25g rom negru
250g făină T65
250g făină tare
60g zahăr
20g drojdie
175g ouă
125ml lapte
250g unt
Migdale întregi sau felii
Mod de preparare
Înmuiați strugurii cu o zi înainte de preparare, într-un
amestec de apă și rom.
Încălziți laptele și drojdia într-o cratiță și
amestecați-le.
Puneți acest amestec și ouăle într-un recipient, apoi adăugați
făina și sarea și zahărul.
Frământați acest amestec cu un mixer timp de 3 minute
la viteză mică și apoi 6 minute la viteză mare. Încorporați treptat, în 2
etape, untul rupt în bucăți. Se frământă până când aluatul se despinde din
mixer.
Scurgeți
strugurii care au fost macerați cu o zi înainte și adăugați-i treptat în
amestec, continuând să frământați la viteză mică.
La sfârșitul frământării, temperatura aluatului
trebuie să ajungă la 25 °C.
Lăsați aluatul la crescut sub folie de plastic timp de
1h30 la temperatura camerei. Apoi se pune aluatul la frigider pentru 30 de
minute.
Ungeți forma de bundt cu unt și puneți migdalele întregi
sau felii în baza acesteia. Așezați aluatul în formă.
Introduceți preparatul îm cuptor la temperatură joasă
(25°C) pentru 3 ore.
Se coace la 170°C timp de 40 de minute.
Scoateți bundtul din cuptor și decorați-l cu zahăr
pudră.