Pulpă de miel provensală

Pulpă de miel provensală

Porții: 4

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 1oră 30 minute

Ingrediente:

1 pulpă miel, aproximativ 2.5kg

4 roșii mari tăiate în sferturi

1 ceapă tăiată cubulețe

250ml vin roșu

2 linguri pătrunjel

6 căței de usturoi

1 lingură sare grunjoasă

Piper

Opțional: ulei de măsline, ierburi provensale, măsline negre

 

Mod de preparare

Amestecați toate ingredientele marinatei (vin roșu, pătrunjel, sare, piper, ceapă și roșii), turnați-le într-un vas și puneți pulpa de miel în marinadă timp de o noapte la frigider.

Preîncălziți cuptorul la 180° Celsius. Scoateți pulpa de miel din marinadă. Puteți adăuga un termometru în partea cea mai groasă a pulpei. Coaceți la cuptor pentru 1 oră și 20 de minute pentru un mediu (temperatura internă de 65-70°C).

Într-o cratiță mică, fierbeți marinada.

La fiecare 20 de minute, ungeți carnea cu marinada.

Când este gata, opriți cuptorul și acoperiți pulpa cu folie de aluminium pentru încă 10 minute.