Pulpă de miel provensală
Porții: 4
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 1oră 30 minute
Ingrediente:
1 pulpă miel, aproximativ 2.5kg
4 roșii mari tăiate în sferturi
1 ceapă tăiată cubulețe
250ml vin roșu
2 linguri pătrunjel
6 căței de usturoi
1 lingură sare grunjoasă
Piper
Opțional: ulei de măsline, ierburi provensale, măsline
negre
Mod de preparare
Amestecați toate ingredientele marinatei (vin roșu,
pătrunjel, sare, piper, ceapă și roșii), turnați-le într-un vas și puneți pulpa
de miel în marinadă timp de o noapte la frigider.
Preîncălziți cuptorul la 180° Celsius. Scoateți pulpa de
miel din marinadă. Puteți adăuga un termometru în partea cea mai groasă a
pulpei. Coaceți la cuptor pentru 1 oră și 20 de minute pentru un mediu
(temperatura internă de 65-70°C).
Într-o cratiță mică, fierbeți marinada.
La fiecare 20 de minute, ungeți carnea cu marinada.
Când este gata, opriți cuptorul și acoperiți pulpa cu
folie de aluminium pentru încă 10 minute.