Rețetă salată Raheb propusă de Piccolo Mondo
Astăzi vă prezentăm o rețetă rapidă, dar delicioasă și de mare efect, care a fost preparată alături de Piccolo Mondo, bine cunoscutul restaurant libanez din București. Pentru a fi pregătită eficient vă recomandăm ustensilele și accesoriile de gătit disponibile în magazinul nostru online.
Ingrediente
• 2 vinete
• 1 roșie
• 1 legătură pătrunjel
• Mentă verde
• 1 legătură ceapă verde
• Un ardei gras
• Sos de rodii
• 30ml ulei de măsline
• Suc de lămâie, de la 1 lămâie
• Câteva boabe de rodie
Vinetele se coc (fie pe plită, fie la cuptor) și se decojesc, după care se crestează cu cuțitul.
Legumele (ardeiul, roșia și ceapa) se spală, apoi se toacă fin, pe rând.
Se toacă mărunt și pătrunjelul, apoi alături de legume se adaugă peste vânătă.
Se adaugă uleiul, sucul de rodii și zeama de la lămâie și apoi se decorează cu mentă și boabe de rodie.
Poftă bună!