5 rețete de paste gătite cu tigaia GreenPan Cambridge Infinity

5 rețete de paste gătite cu tigaia GreenPan Cambridge Infinity

Cine nu iubește pastele? Cine nu a mâncat măcar o dată o porție de paste, fără sa fie cucerit complet? Pastele sunt delicioase, versatile și deseori alegem să le integrăm în meniul nostru atunci când ne dorim o masă specială, ușor și rapid de făcut, cu un strop de magie în plus. Nouă ne plac atât de mult pastele încât pe 25 octombrie, de Ziua Mondială a Pastelor, am provocat 5 foodbloggeri să pregătească o rețetă delicioasă în tigaia GreenPan – Cambridge Infinity.

Am adunat la un loc rețetele delicioase create cu atenție de către specialiștii în bucătărie și promitem că vă vor suprinde:



Spaghete Carbonara pregătite cu pasiune de către Andreea (Taste Bazaar)



Ingrediente (2 porții)

200g spaghette

2 linguri de ulei de măsline

30g guanciale (sau pancetta/ bacon)

2 ouă mari (sau 3 mici)

50g parmezan

piper


Mod de preparare:

Se pun la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

În tigaia GreenPan se pune uleiul de măsline și carnea tăiată în cuburi mici. Se prăjește în jur de 5 minute până când se rumenește. Excesul de grăsime se poate absoarbe cu un șervet de hârtie.

Se rade parmezanul pe răzătoarea KAI.

Într-un bol se bat ouăle și parmezanul ras. Se adaugă piper.

Când pastele sunt fierte, se adaugă în tigaie, peste guanciale și se amestecă bine. Se ia tigaia de pe foc și se toarnă în ea, treptat, compoziția de ou și parmezan. Se amestecă rapid până când sosul devine cremos și acoperă toate pastele.

O rețetă rapidă și gustoasă!



Spaghete cu mascarpone și anșoa exact ca în Italia – rețeta Mirunei Lica (FooDiva)



Ingrediente (2 porții)

1/3 pachet de spaghete integrale

1 lingură de ulei de măsline

6 fileuri de anșoa, tocate mărunt

1 cățel de usturoi, tocat mărunt

1/4 linguriță fulgi de chilli

150g roșii cherry, tăiate pe jumătate

4 linguri de vin alb sec

2 linguri de mascarpone

1 lingură de parmezan ras pe răzătoarea KAI (și extra pentru servire)

2 linguri de pătrunjel tocat mărunt

Sare


Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp se pun uleiul și fileurile de anșoa tocate mărunt în tigaia GreenPan și se călesc timp de 1 minut sau până când peștele se „topește” în ulei. Se adaugă usturoiul și fulgii de chilli, apoi roșiile și se gătesc până când acestea se înmoaie usor.

Se adaugă vinul și se lasă să fiarbă, apoi se apasă cu lingura roșiile până când acestea se zdrobesc în sos.

Se adaugă pastele și 2-3 linguri din apa în care au fiert.

Se ia tigaia de pe foc, se adaugă mascarpone, sare și parmezan și se amestecă până când sosul emulsionează și pastele devin cremoase.

Pastele se servesc cu pătrunjel proaspăt deasupra și cu mult dor de Italia.



Spaghete Alla Putanesca după rețeta delicioasă a lui Hayat (Hayatteria)


Ingrediente (2 porții)

200g spaghete fără gluten

5 linguri de ulei de măsline

3 căței de usturoi

3 ardei pepperoncino uscați

50g de anșoa

1 lingură de capere

1 mână de măsline

400g roșii din conservă

50g pecorino

1 mână de pătrunjel tocat mărunt


Mod de preparare:

Se fierb spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

În 2 linguri de ulei de măsline se călește usturoiul după care se adaugă ardeiul iute. Se adaugă fileurile de anșoa și se lasă să se topească puțin. Se adaugă 3 linguri de ulei de măsline, caperele și măslinele.

Se toarnă roșiile din conservă și se gătește totul la foc mic timp de 3 minute.

Se adaugă pastele fierte, se rade pecorino peste și se presară și pătrunjelul.

Un deliciu.



Paste cu iz românesc gătite de Greta (DeMâncare) – Spanac, ou și parmezan


Ingrediente (2 porții)

3 căței de usturoi

Ulei de măsline

400g spanac congelat

100g parmezan

3 ouă

Sare


Mod de preparare:

Se pun la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se călește usturoiul în puțin ulei de măsline după care se adaugă spanacul.

Când spanacul s-a gătit se pot adăuga pastele fierte, se rade parmezanul pe răzătoarea de la KAI și se introduce tigaia GreenPan la cuptor pentru 10 minute la 170 de grade.

Între timp, se poșează ouăle. Se scoate tigaia din cuptor, se mai rade puțin parmezan, se așază ouăle poșate în mijloc și se savurează cu drag.



Orecchiette cu sos roșu și vin gătite cu atenție de Iulia (Jurnal Dulce)


Ingrediente (2 porții)

100g paste
3 roșii
2 căței de usturoi
100ml vin alb
1 lingură ulei de măsline
1 lingură mix de condimente italienești
1 linguriță de zahăr

Parmezan
Sare și piper


Mod de preparare:

Se toarnă uleiul de măsline în tigaia GreenPan și se încinge timp de 1 minut, apoi se adaugă usturoiul. Când usturoiul s-a gătit se adaugă roșiile decojite și date pe răzătoarea mică.

Se adaugă mixul de condimente, vinul, zahărul, sarea, piperul și se lasă să scadă aproximativ 10 minute.
Se adaugă pastele (fierte în prealabil conform instrucțiunilor de pe ambalaj) si se amestecă bine, apoi se rade fin mult parmezan.

Pastele se savurează alături de un pahar de vin!

Abia așteptăm să ne spuneți care dintre rețetele de mai sus abia așteptați să le faceți.

Pasta la vista!

 

Te-ar putea interesa următoarele produse:


Tigaie Cambridge Infinity, GREENPAN


Răzătoare Pure Komachi, KAI