5 rețete de paste gătite cu tigaia GreenPan Cambridge Infinity
Cine nu iubește pastele?
Cine nu a mâncat măcar o dată o porție de paste, fără sa fie cucerit complet?
Pastele sunt delicioase, versatile și deseori alegem să le integrăm în meniul
nostru atunci când ne dorim o masă specială, ușor și rapid de făcut, cu un
strop de magie în plus. Nouă ne plac atât de mult pastele încât pe 25
octombrie, de Ziua Mondială a Pastelor, am provocat 5 foodbloggeri să pregătească
o rețetă delicioasă în tigaia GreenPan – Cambridge Infinity.
Am adunat la un loc rețetele delicioase create cu atenție de către specialiștii în bucătărie și promitem că vă vor suprinde:
Spaghete Carbonara pregătite cu pasiune de către Andreea (Taste Bazaar)
Ingrediente (2 porții)
200g spaghette
2 linguri de ulei de
măsline
30g guanciale (sau
pancetta/ bacon)
2 ouă mari (sau 3 mici)
50g parmezan
piper
Mod
de preparare:
Se pun la fiert pastele
conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În tigaia GreenPan se pune uleiul de
măsline și carnea tăiată în cuburi mici. Se prăjește în jur de 5 minute până
când se rumenește. Excesul de grăsime se poate absoarbe cu un șervet de hârtie.
Se rade parmezanul pe răzătoarea KAI.
Într-un bol se bat ouăle și
parmezanul ras. Se adaugă piper.
Când pastele sunt fierte,
se adaugă în tigaie, peste guanciale și se amestecă bine. Se ia tigaia de pe
foc și se toarnă în ea, treptat, compoziția de ou și parmezan. Se amestecă
rapid până când sosul devine cremos și acoperă toate pastele.
O rețetă rapidă și gustoasă!
Spaghete cu mascarpone și anșoa exact ca în Italia – rețeta Mirunei Lica (FooDiva)
Ingrediente (2 porții)
1/3 pachet de
spaghete integrale
1 lingură de ulei de
măsline
6 fileuri de anșoa,
tocate mărunt
1 cățel de usturoi,
tocat mărunt
1/4 linguriță fulgi
de chilli
150g roșii cherry, tăiate
pe jumătate
4 linguri de vin alb
sec
2 linguri de
mascarpone
1 lingură de parmezan
ras pe răzătoarea KAI (și extra pentru servire)
2 linguri de pătrunjel
tocat mărunt
Sare
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert
conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Între timp se pun uleiul și
fileurile de anșoa tocate mărunt în tigaia GreenPan și se călesc timp de 1
minut sau până când peștele se „topește” în ulei. Se adaugă usturoiul și fulgii
de chilli, apoi roșiile și se gătesc până când acestea se înmoaie usor.
Se adaugă vinul și se lasă
să fiarbă, apoi se apasă cu lingura roșiile până când acestea se zdrobesc în
sos.
Se adaugă pastele și 2-3
linguri din apa în care au fiert.
Se ia tigaia de pe foc, se
adaugă mascarpone, sare și parmezan și se amestecă până când sosul emulsionează
și pastele devin cremoase.
Pastele se servesc cu pătrunjel proaspăt deasupra și cu mult dor de Italia.
Spaghete Alla Putanesca după rețeta delicioasă a lui Hayat (Hayatteria)
Ingrediente (2 porții)
200g spaghete fără gluten
5 linguri de ulei de măsline
3 căței de usturoi
3 ardei pepperoncino uscați
50g de anșoa
1 lingură de capere
1 mână de măsline
400g roșii din conservă
50g pecorino
1 mână de pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Se fierb spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În 2 linguri de ulei de măsline se călește usturoiul după
care se adaugă ardeiul iute. Se adaugă fileurile de anșoa și se lasă să se
topească puțin. Se adaugă 3 linguri de ulei de măsline, caperele și măslinele.
Se toarnă roșiile din conservă și se gătește totul la foc
mic timp de 3 minute.
Se adaugă pastele fierte, se rade pecorino peste și se
presară și pătrunjelul.
Un deliciu.
Paste cu iz românesc gătite de Greta (DeMâncare) – Spanac, ou și parmezan
Ingrediente (2 porții)
3 căței de usturoi
Ulei de măsline
400g spanac congelat
100g parmezan
3 ouă
Sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert pastele
conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se călește usturoiul în puțin ulei de
măsline după care se adaugă spanacul.
Când spanacul s-a gătit se pot
adăuga pastele fierte, se rade parmezanul pe răzătoarea de la KAI și se
introduce tigaia GreenPan la cuptor pentru 10 minute la 170 de grade.
Între timp, se poșează
ouăle. Se scoate tigaia din cuptor, se mai rade puțin parmezan, se așază ouăle
poșate în mijloc și se savurează cu drag.
Orecchiette cu sos roșu și vin gătite cu atenție de Iulia (Jurnal Dulce)
Ingrediente (2 porții)
100g paste
3 roșii
2 căței de usturoi
100ml vin alb
1 lingură ulei de măsline
1 lingură mix de condimente italienești
1 linguriță de zahăr
Parmezan
Sare și piper
Mod de preparare:
Se toarnă uleiul de măsline
în tigaia GreenPan și se încinge timp de 1 minut, apoi se adaugă usturoiul.
Când usturoiul s-a gătit se adaugă roșiile decojite și date pe răzătoarea mică.
Se adaugă mixul de
condimente, vinul, zahărul, sarea, piperul și se lasă să scadă aproximativ 10
minute.
Se adaugă pastele (fierte în prealabil conform instrucțiunilor de pe ambalaj) si
se amestecă bine, apoi se rade fin mult parmezan.
Pastele se savurează alături de un pahar de vin!
Abia așteptăm să ne spuneți
care dintre rețetele de mai sus abia așteptați să le faceți.
Pasta la vista!
Te-ar putea interesa următoarele produse:
Tigaie Cambridge Infinity, GREENPAN | Răzătoare Pure Komachi, KAI |