Rețetă de tartă cu dovleac

Rețetă de tartă cu dovleac

Când spui “toamnă” te gândești la frunzele arămii ce cad pe iarba încă verde, la aroma de strugure zdrobit, la haine confortabile și, bineînțeles, la dovleacul plin de aromă.


Din septembrie până în noiembrie este sezonul de vârf pentru dovleac. Această legumă este bine cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce organismului, dar și pentru utilizările multiple în preparatele culinare. Dovleacul este ingredientul de bază care oferă gustul și savoarea unor rețete de excepție.




Mai jos îți prezentăm o rețetă delicioasă de tartă cu dovleac:



INGREDIENTE

Blat

180g faină

85g unt

25g zahăr alb

1 gălbenuș de ou

1 lingură de apă


Umplutură

200g zahăr brun

un praf de sare

1 ½ lingurițe de scorțișoară

450g piure de dovleac

2 ouă

375 ml lapte


METODĂ

Blat

  1. Amestecă făina cu untul până capătă consistența unui aluat sfărâmicios. Adaugă apoi gălbenușul de ou, apa, zahărul alb și frământă până obții un aluat compact.
  2. Întinde aluatul în formă rotundă cu diametrul de 28 cm și mută-l în forma de copt. Introdu forma de copt la cuptorul preîncălzit la 200°C până capată o culoare aurie.


Umplutură

  1. Într-un bol amestecă zahărul, praful de sare și scorțișoara. Într-un alt bol amestecă ouăle cu piureul de dovleac și mixează cele două texturi până la omogenizare, apoi adaugă laptele.
  2. Toarnă amestecul peste aluatul din forma de copt și coace-l în cuptor la 180 de grade timp de 1 oră sau până trece testul cu scobitoarea. Scoate tarta din cuptor și las-o să se răcească înainte de a o servi.


O tartă aromată și plină de savoare, numai bună de savurat la ceai. 


Te-ar putea ajuta următoarele produse:


Bol patiserie, 3 litri

Forma tarta, 28 cm

Sirag greutati, 150 g

Spatula silicon