Rețetă de tartă cu dovleac
Când spui “toamnă” te gândești la frunzele arămii ce cad pe iarba încă verde, la aroma de strugure zdrobit, la haine confortabile și, bineînțeles, la dovleacul plin de aromă.
Din septembrie până
în noiembrie este sezonul de vârf pentru dovleac. Această legumă este bine
cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce organismului, dar și pentru
utilizările multiple în preparatele culinare. Dovleacul este ingredientul de
bază care oferă gustul și savoarea unor rețete de excepție.
Mai jos îți prezentăm o rețetă delicioasă de tartă cu dovleac:
INGREDIENTE
Blat 180g faină 85g unt 25g zahăr alb 1 gălbenuș de
ou 1 lingură de apă |
Umplutură 200g zahăr
brun un praf de
sare 1 ½ lingurițe
de scorțișoară 450g piure de
dovleac 2 ouă 375 ml lapte |
METODĂ
Blat
- Amestecă
făina cu untul până capătă consistența unui aluat sfărâmicios. Adaugă apoi
gălbenușul de ou, apa, zahărul alb și frământă până obții un aluat compact.
- Întinde aluatul în formă rotundă cu diametrul de 28 cm și mută-l în forma de copt. Introdu forma de copt la cuptorul preîncălzit la 200°C până capată o culoare aurie.
Umplutură
- Într-un
bol amestecă zahărul, praful de sare și
scorțișoara. Într-un alt bol amestecă ouăle cu piureul de dovleac și mixează
cele două texturi până la omogenizare, apoi adaugă laptele.
- Toarnă
amestecul peste aluatul din forma de copt și coace-l în cuptor la 180 de grade
timp de 1 oră sau până trece testul cu scobitoarea. Scoate tarta din cuptor și
las-o să se răcească înainte de a o servi.
O tartă aromată și plină de savoare, numai bună de savurat la ceai.
Te-ar putea ajuta următoarele produse:
Bol patiserie, 3 litri | Forma tarta, 28 cm | Sirag greutati, 150 g | Spatula silicon |