Cum se îndepărtează petele de pe stratul antiaderent al tigăilor
Petele maro sau
negre sunt în mod normal un strat de carbonizare care face ca alimentele să se
lipească de tigaie în timpul gătirii. Carbonizarea are loc din cauza unei
combinații de supraîncălzire și ulei/grăsimi insuficiente sau tip greșit de
ulei/grăsimi – poți consulta acest link (articol despre uleiuri și grăsimi)
pentru a vedea care ulei este cel mai potrivit pentru gătit.
Pete persistente
de acest fel pot fi îndepărtate printr-o curățare temeinică:
1. Umple tava cu
apă până la jumătate și adaugă puțin detergent lichid de vase.
2. Lasă apa să
ajungă la punctul de fierbere. Procesul de gătire ar trebui să îndepărteze
reziduurile carbonizate.
3- Restul tigăii
poate fi curățat cu apă și detergent de vase.
Dacă în urma acestor
pași nu sunt obținute rezultate optime, îți recomandăm să folosești un burete de
melamină. Acești bureți sunt disponibili pe scară largă la prețuri mici.
Folosește buretele cu puțină apă, iar carbonizarea ar trebui să fie îndepărtată,
readucând stratul antiaderent la starea inițială.