Cum se îndepărtează petele de pe stratul antiaderent al tigăilor

Cum se îndepărtează petele de pe stratul antiaderent al tigăilor

Petele maro sau negre sunt în mod normal un strat de carbonizare care face ca alimentele să se lipească de tigaie în timpul gătirii. Carbonizarea are loc din cauza unei combinații de supraîncălzire și ulei/grăsimi insuficiente sau tip greșit de ulei/grăsimi – poți consulta acest link (articol despre uleiuri și grăsimi) pentru a vedea care ulei este cel mai potrivit pentru gătit.

 

Pete persistente de acest fel pot fi îndepărtate printr-o curățare temeinică:

 

1. Umple tava cu apă până la jumătate și adaugă puțin detergent lichid de vase.

 

2. Lasă apa să ajungă la punctul de fierbere. Procesul de gătire ar trebui să îndepărteze reziduurile carbonizate.

 

3- Restul tigăii poate fi curățat cu apă și detergent de vase.

 

Dacă în urma acestor pași nu sunt obținute rezultate optime, îți recomandăm să folosești un burete de melamină. Acești bureți sunt disponibili pe scară largă la prețuri mici. Folosește buretele cu puțină apă, iar carbonizarea ar trebui să fie îndepărtată, readucând stratul antiaderent la starea inițială.