*PREȚURILE DISPONIBILE ONLINE NU SE APLICĂ ÎN MAGAZINE.

WUSTHOF Cutit Santoku, 17cm, Gourmet

WUSTHOF Cutit Santoku, 17cm, Gourmet

  • Brand:WUSTHOF
  • Cod produs: 1025046017
  • Disponibilitate: In Stoc
Black Friday -20%
351,20 Lei
  • 439,00 Lei
  • include TVA

Cutit Santoku, colectia Gourmet - Made in Solingen, Germany by Wusthof.


Lungime totala: 29,5 cm

Lungime lama: 17 cm

Latime lama: 4,4 cm

Lungime maner: 12,4 cm

Greutate: 114 g




Cutitul Santoku 

Lama lata, subtire si foarte ascutita este perfecta pentru taierea carnii atunci cand preparam friptura, dar si pentru diverse taieturi ce necesita precizie extraordinara. 


Cutitul de tip Santoku este un model foarte versatil si practic in bucatarie. Poate fi utilizat de la tocarea ingredientelor - carne, legume, verdeturi - si pana la felierea fripturii pentru servirea mesei.




Lama cu buzunare de aer

Spatiile concave de pe suprafata lamei se comporta ca niste buzunare de aer. Acestea impiedica alimentele taiate sa se lipeasca de cutit, permitand taierea unor felii foarte subtiri.


Ideala pentru: friptura, sunca, somon, branza, legume precum castraveti, morcovi sau dovlecei.




Gourmet

Cutitele din colectia Gourmet sunt taiate folosind tehnologie cu laser de ultima generatie. Colectia ofera o mare varietate de cutite pentru toate necesitatile.


  


Cutitul neforjat este obtinut prin stantarea sau decuparea unei planse mari de otel, care este apoi slefuita si tratata la temperaturi inalte pentru rezistenta sporita. Cutitele taiate cu laserul nu au un bolster (imbinarea matalica intre maner si lama). Realizarea unui cutit neforjat presupune cam 15-20 de pasi, inclusiv:

1.    Placa de otel

2.    Taierea cu laserul

3.    Intarirea pana la 56 HRC

4.    Slefuire si polisare

5.    Inserarea niturilor in maner, prin injectare

6.    Produsul finit



Otelul Wusthof
Wusthof foloseste practic un singur tip de otel: X 50 Cr Mo V 15, perfect pentru cutitele forjate (gamele Classic Ikon, Classic si Crafter). Acesta este un aliaj special, perfect pentru cutite, concluzie la care s-a ajuns in urma vastei experiente a companiei Wusthof.

Codificarea de mai sus a otelului are urmatoarea semnificatie:

X - otel inoxidabil

50 - 0.5% Carbon, important pentru duritate

Cr - Crom pentru rezistenta la oxidare

Mo – Molibden, mareste duritate si rezistenta la coroziune

V -Vanadiu, pentru duritate si rezistenta taisului

15 - Proportia de crom din aliaj, respectiv 15%.

 

Scala de rezistenta Rockwell (HRC) - metoda de masurare Rockwell a rezistentei confera o metoda foarte convenabila de comparare a materialelor. Practic, un dispozitiv special masoara adancimea la care materialul este penetrat de un con de diamant la aplicarea unei anumite presiuni. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat materialul este mai dur (isi pastreaza cu usurinta taisul, insa este si mai dificil de ascutit si devine mai casant).



Componentele unui cutit:



Procesul de productie

Este nevoie de peste 40 de pasi pentru a crea cutitul perfect forjat dintr-o simpla bucata de otel de inalta calitate.




De la blocul de otel si pana la ambalarea cutitului finit sunt implicati 300 de angajati, al caror tel comun este de a garanta un nivel inalt de calitate.




Tehnologiile ultra-moderne se imbina cu expertiza umana pentru a crea produse inovatoare si calitative.

 

PEtec - Precision Edge Technology
Este un sistem complet automatizat si robotizat de ascutire a cutitelor in care lamei neascutite i se scaneaza marginea urmand ca robotul sa se autoprogrameze pentru ascutirea acesteia.


Tehnologia:

  1. Lamele sunt masurate inainte de ascutire cu ajutorul laserelor
  2. Computerele calculeaza unghiul precis de ascutire pentru fiecare lama
  3. Roboti de mare precizie ascut lamele pe o piatra umeda
  4. Cutitele sunt polisate folosind un disc special

      

Beneficiile:

  • Perfomanta initiala de taiere extrem de ridicata
  • Durabilitate exceptionala a taisului lamei
  • Tais la fel de ascutit pe intreaga lungime a lamei
  • Calitate inalta si unica

 

Aceasta tehnologie a fost testata si de catre un institut stiintific independent, FGW, o asociatie germana pentru unelte si materiale. Rezultatele au evidentiat ca cutitele prelucrate prin tehnologia PEtec sunt superioare calitativ celor produse prin procedee standard.


Intretinerea cutitelor Wusthof

  1. Curatati cutitele imediat dupa utilizare
  2. Folositi apa calda, o carpa/burete moale si un un detergent de vase neagresiv
  3. Uscati-le cu grija
  4. Depozitati-le in blocuri pentru cutite, huse sau suporti magnetici


Din punct de vedere tehnic toate cutitele Wusthof pot fi spalate in masina de spalat vase (cu exceptia cutitelor cu maner de lemn).


Totusi, de ce nu este recomandata spalarea cutitelor de calitate in masina de spalat vase?
In masina de spalat vase tacamurile si implicit si cutitele sunt asezate intr-un cos. In timpul ciclului de spalare lamele se pot atinge una de alta sau de alte obiecte metalice si astfel se pot deprecia.

Cu taisul lor ascutit cutitele pot perfora stratul de plastic cu care este acoperit metalul din care este facut cosul masinii de spalat vase. Acest lucru poate sa duca la aparitia ruginii. Pe de alta parte, daca masina de spalat vase nu este pornita imediat dupa ce cutitele au fost asezate in cos resturile alimentare raman in continuare pe ele (condimente, sosuri, sucuri) care pot ataca metalul lamelor. Pot aparea pete sau taisurile pot fi corodate.

 


Cum ascutim un cutit Wusthof?

Odata cu utilizarea, cutitele isi pierd din tais. Atunci, il puteti ascuti folosind o pila din otel sau ceramica, o piatra sau un ascutitor electric.


            


Avantajele cutitelor Wusthof:

  • Toate cutitele sunt fabricate 100% in Solingen
  • Companie specializata in productia de cutite de inalta calitate pentru bucatari profesionisti si pasionati
  • Peste 200 de ani de experienta
  • Brand global cu produse vandute in peste 80 de tari
  • Peste 400 de angajati in trei unitati de productie din Solingen
  • Afacere de familie la a saptea generatie
  • Opereaza cea mai moderna si automatizata fabrica de cutite din lume – peste 100 de roboti industriali

 

Despre Wusthof

Compania Wusthof a fost infiintata in 1814 in celebrul oras Solingen din Germania. Compania este specializata in productia de cutite pentru bucatarii profesionisti, pentru amatorii pasionati dar si pentru iubitorii lucrurilor de calitate.

Astazi, Wusthof este renumita la nivel international drept un specialist in fabricarea cutitelor de exceptie. Extraordinari de madri de aceasta reputatie, ea devine totodata si o responsabilitate fata de angajati, furnizori, colaboratori, clienti si mediul inconjurator.

Atunci cand folosesti un cutit Wusthof poti fi sigur ca tii in mana unul dintre cele mai bune cutite din lume. Wusthof se situeaza printre producatorii premium de cutite de bucatarie de inalta calitate, blocuri pentru cutite si o multitudine de accesorii pentru ascutite sau depozitare.


Solingen este un orasel din vestul Germaniei, situat pe malul raului Wupper, renumit pentru istoria de peste 2000 de ani in prelucrarea metalelor. Multiplele parauri si canale au reprezenta sursa de energie necesara productiei de lame pentru cutite in secolele 18 si 19. Conditiile favorabile au favorizat aparitia faimoaselor Kotten, mici ateliere in care muncitorii forjau, intareau si polisau lamele pentru a realiza cutite si foarfece.




Solingen este astazi unul dintre cele mai reprezentative sectoare industriale din Germania, bucurandu-se de o recunoastere mondiala multumita materiilor prime de cea mai buna calitate si a lucratorilor specializati si calificati.

Produsele Wusthof  au o calitate exceptionala, fiind 100% fabricate in Solingen, ceea ce ii califica pentru a purta eticheta Made in Solingen, Germany.


Tridentul este simbolul zeului grec Poseidon si al echivalentului sau din mitologia romana, Neptun.




Faimosul simbol a devenit marca inregistrata la Berlin, in 1895. Tridentul reprezinta cele 3 caracteristici esentiale in munca de calitate: Pasiune, Meticulozitate, Perfectiune.


Calitate si functionalitate

Wusthof efectueaza:

  • Controale stricte de calitate dupa fiecare etapa a procesului de productie
  • Cele mai moderne proceduri de control a calitatii: statii de masurare optica, care masoara lamele in cateva secunde la o acuratete de 1/1000 de milimetru; verificarea 100% a lamelor; verificarea lamei cu ajutorul laserului si test individual de taiere pentru fiecare cutit.

Daca un produs nu trece testul de calitate, acesta nu primeste aprobarea pentru comercializare.


Caracteristici
Greutate 114 grame
Latime lama 4.4 cm
Lungime lama 17 cm
Lungime maner 12,4 cm
Material otel X 50 Cr Mo V 15
Detalii generale
Brand Wusthof
Colectie Gourmet
Tara de origine Germania
Grupa cutite

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
    Rau           Bun
Captcha

Etichete: cutit Santoku, Wusthof, Gourmet