*PREȚURILE DISPONIBILE ONLINE NU SE APLICĂ ÎN MAGAZINE.
KAI Cutit de paine, Seki Magoroku Composite, 23 cm
- Brand:KAI
- Cod produs: MGC-0405
- Disponibilitate: In Stoc
-
1.349,00 Lei
- include TVA
Cutit de paine, colectia Seki Magoroku Composite - Made in Japan.
Lungime lama: 23 cm
Lungime maner: 12 cm
Producator: KAI
Cutitul pentru taiat painea de la KAI este, probabil, cel mai eficient din lume. Cu un design total inovator, cutitul are zimtii proiectati simetric, incepand din mijlocul lamei spre varf si maner. Astfel, lama taie in orice directie ai misca cutitul, scazand considerabil durata necesara obtinerii unei felii de paine. Mai putin timp, mai putin efort!
Mai mult, intrucat este foarte ascutit si eficient, cutitul de paine de la KAI lasa foarte putine firimituri.
Poti taia chiar si paine proaspat scoasa din cuptor!
Seki Magoroku Composite
Colectia Seki
Magoroku Composite este un simbol al expertizei in design contemporan al
companiei japoneze KAI, design pentru care a fost si premiata in 2013 in cadrul
Red Dot Design Award.
Colectia imbina
dinamismul si greutatea redusa: lama este formata din doua tipuri de otel (SUS420J2
si VG MAX), laminate si unite folosind sudura cu cupru. Rezultatul este o
minunata linie rosie care se unduieste de la baza si pana la varful lamei.
Aspectul final este absolut minunat si metamorfozeaza lama intr-un exemplu
perfect al ingineriei high-tech.
In combinatie cu manerul din lemn in nuanta pala, colectia capata o imagine futurista si rafinata. Mai mult, cutitele au lama foarte ascutita si ofera performanta sporita la utilizare. Tranzitia insesizabila dintre maner si suportul polisat al lamei permite prinderea confortabila a cutitului intre degetul mare si aratator.
Materiale
KAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp,
flexibile aliaje de otel, precum si alte material de inalta calitate.
VG-Max este cel mai recent aliaj din gama VG, cu
o proportie mai mare a elementelor secundare din otel (mai mult carbon pentru
duritate si durabilitate, mai mult crom pentru rezistenta la uzura si
coroziune, mai mult cobalt pentru duritate, tungsten pentru finetea
suplimentara a taisului, molibden pentru rezistenta la coroziune si duritate,
vanadiu pentru rezistenta la impact.
Duritatea VG-Max
pe scara Rockwell este 61 +/- 1, la fel ca la VG-10, insa lama este mult mai
rezistenta si isi pastreaza mai mult timp taisul perfect. Unghiul de ascutire
este de 16 grade pe fiecare parte, ceea ce imbunatateste ascutisul si
garanteaza o feliere foarte precisa.
Pentru ca VG-Max
este un aliaj foarte dur, cutitele din gama Shun au 64 de straturi de otel de
Damasc care invelesc acest nucleu. Straturile de otel in tehnica Damasc sunt
foarte frumoase, ele protejeaza nucleul dur al lamei de provocarile fizice si
chimice aparute in timpul utilizarii. In Japonia, aceasta metoda de fabricare a
lamelor este cunoscuta sub numele de "kasumi". Kasumi inseamna ceata; unele straturi de otel creeaza un
aspect cetos pe nucleul metalic. Aceasta metoda de manufacturare confera un mix
perfect de proprietati: un tais extrem de ascutit si o mare usurinta in
ascutire. Pot fi identificate numeroase asemanari cu metodele de manufacturare
a sabiilor de samurai.
KAI detine drept de utilizare exclusiva a aliajului VG-MAX, fiind singurul producator de cutite din lume care poate folosi acest aliaj performant.
SUS420J2: otel inoxidabil rezistent la coroziune, cu continut ridicat de crom (14%)
si un continut mediu de carbon (0,3%).
Lamele realizate
din otel inoxidabil sunt foarte
rezistente la coroziune datorita continutului ridicat de crom. In principiu,
este o calitate foarte pura din otel. Un continut mare de carbon asigura o mai
buna rezistenta a marginilor, mentinand ascutimea lamei.
HRC – Scala de duritate Rockwell
Scala HRC ofera posibilitatea compararii duritatii a doua materiale diferite, cum ar fi doua tipuri de otel. Pentru determinarea gradului de duritate, materialul este supus unui test in care pe suprafata sa este apasat un diamant conic, la o presiune constanta. Cu cat este mai mare valoarea obtinuta (unitati HRC), cu atat este mai dur materialul.
Intretinerea cutitului
Inainte de prima utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)
Pentru siguranta dvs., va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita, folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale.
Cutitele KAI nu trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a proteja materialul si a le pastra taisul.
Va recomandam sa taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul lamei.
De principiu, lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive.
Atunci cand depozitati cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice.
Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel).
KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor.
Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale.
Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.
Productia cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru (in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald, sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului, lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a taisului.
Website oficial producator: https://www.kai-europe.com
Garantie
Cutitele KAI sunt acoperite de garantie pe o perioada de 10 ani de la data achizitiei, pentru defectele de material sau fabricatie. Garantia nu acopera defectiunile cauzate de utilizarea necorespunzatoare – de exemplu, daca cutitul a fost folosit pentru taierea oaselor, a mancarurilor congelate, pe tocatoare din sticla sau piatra. De asemenea, uzura normala si utilizarea agresiva si incorecta a cutitelor nu fac obiectul garantiei.
Cutite japoneze vs. Cutite europene
Domeniul
cutitelor de bucatarie este in general redus la comparatia dintre cutitele
europene si cutitele japoneze, fiecare tip de producator oferind informatiile
sale. Pentru a intelege mai bine diferentele dintre aceste doua mari genuri de
cutite este bine sa studiem putin tipicul fiecarei bucatarii.
Europa: tarile
europene sunt mari consumatoare de carne, asadar cutitele sunt dezvoltate in
directia acestui consum, ele fiind concepute mai mult pentru taierea carnii si
sfaramarea oaselor, cu lame care tind sa fie mai groase, rezistente si ascutite
iar echilibrul cutitului duce un pic mai multa greutate in fata.
Japonia: Mult mai
focusata pe consumul de peste si legume, cutitele japoneze permit o preparare
ingrijita si atenta a alimentului. O lama subtire, exrem de ascutita este cea
care raspunde acestei necesitati, iar echilibrul lama-maner este mult mai
uniform.
Avantajul
cutitelor japoneze este ca stratul-nucleu interior este extrem de dur (59-64
HRC) iar cand beneficiaza de o intretinere corespunzatoare, lama se pastreaza
exceptional de ascutita pentru foarte multi ani.
Caracteristici | |
Dimensiuni | lama: 23 cm | maner: 12cm |
Material | otel VG MAX + otel SUS420J2 si maner din pakkawood |
Detalii generale | |
Brand | KAI |
Colectie | Seki Magoruku Composite |
Garantie | 10 ani |
Tara de origine | Japonia |
Grupa | cutite japoneze |
Cod bare | 4901601329346 |
Etichete: cutit paine, KAI, Seki Magoroku