*PREȚURILE DISPONIBILE ONLINE NU SE APLICĂ ÎN MAGAZINE.
KAI Piatra pentru ascutirea cutitelor, granulatie 1000/4000, Shun
- Brand:KAI
- Cod produs: DM-0400
- Disponibilitate: In Stoc
- 959,00 Lei
- include TVA
Piatra pentru ascutirea cutitelor de la KAI are doua fete cu granulatii diferite 1000 si 4000.
Dimensiune: 21.0 x 7.0 x 3.0 cm.
Pentru a ascuti cutitele KAI in arta traditionala japoneza, deci intr-o maniera profesionala, va recomandam aceasta piatra cu particule de ceramica. Granulatia 1000 (caramiziu) se foloseste pentru slefuirea mai bruta, iar cea de 4000 (galben) pentru finisaje mai delicate.
Cum ascutim un cutit KAI?
Inainte de utilizare, piatra de ascutit trebuie scufundata complet in apa timp de 10 minute. Pe durata ascutirii, asigurati-va ca pe suprafata pietrei exista intotdeauna o pelicula de apa. Apa de pe piatra are rolul de a raci lama cutitului in timpul slefuirii.
Ascutirea lamelor cu doua taisuri
- Asezati una din laturile lamei pe piatra pentru ascutit.
- Incepeti de la varful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 16° pe piatra, miscand lama inainte si inapoi, exercitand doar o usoara presiune. Repetati acest proces pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un praf de piatra foarte fin.
- Intoarceti cutitul si continuati sa ascutiti si partea cealalta a lamei, asa cum este descris mai sus. Incercati sa mentineti acelasi numar de miscari pe o parte si pe cealalta. Este important sa mentineti acelasi unghi pentru a obtine o lama simetrica.
- Clatiti cu atentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.
Ascutirea lamelor cu tais unic
- Mai intai, asezati partea doar partial ascutita a cutitului pe piatra pentru ascutire.
- Incepeti de la varful lamei. Trageti cutitul intr-un unghi de 45° pe suprafata pietrei, miscand lama inainte si inapoi, apasand in acelasi timp o usoara presiune. Repetati acest proces pana cand observati ca in apa de pe suprafata pietrei a aparut un praf de piatra foarte fin.
- Intoarceti cutitul pe partea cealalta. Acum asezati partea concava a lamei complet lipita de piatra pentru ascutit si continuati ascutirea – dar doar 1/10 din cat ati ascutit pe cealalta parte a lamei.
- Clatiti cu atentie cutitul si piatra pentru ascutit in apa fierbinte.
KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor.
Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale.
Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.
Productia cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru (in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald, sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului, lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a taisului.
Website oficial producator: https://www.kai-europe.com
Garantie
Cutitele KAI sunt acoperite de garantie pe o perioada de 10 ani de la data achizitiei, pentru defectele de material sau fabricatie. Garantia nu acopera defectiunile cauzate de utilizarea necorespunzatoare – de exemplu, daca cutitul a fost folosit pentru taierea oaselor, a mancarurilor congelate, pe tocatoare din sticla sau piatra. De asemenea, uzura normala si utilizarea agresiva si incorecta a cutitelor nu fac obiectul garantiei.
Cutite japoneze vs. Cutite europene
Domeniul cutitelor de bucatarie este in general redus la comparatia dintre cutitele europene si cutitele japoneze, fiecare tip de producator oferind informatiile sale. Pentru a intelege mai bine diferentele dintre aceste doua mari genuri de cutite este bine sa studiem putin tipicul fiecarei bucatarii.
Europa: tarile europene sunt mari consumatoare de carne, asadar cutitele sunt dezvoltate in directia acestui consum, ele fiind concepute mai mult pentru taierea carnii si sfaramarea oaselor, cu lame care tind sa fie mai groase, rezistente si ascutite iar echilibrul cutitului duce un pic mai multa greutate in fata.
Japonia: Mult mai focusata pe consumul de peste si legume, cutitele japoneze permit o preparare ingrijita si atenta a alimentului. O lama subtire, extrem de ascutita este cea care raspunde acestei necesitati, iar echilibrul lama-maner este mult mai uniform.
Avantajul cutitelor japoneze este ca stratul-nucleu interior este extrem de dur (59-64 HRC) iar cand beneficiaza de o intretinere corespunzatoare, lama se pastreaza exceptional de ascutita pentru foarte multi ani.
Caracteristici | |
Dimensiuni | 21 x 7 x 3 cm (L x W x H) |
Material | Piatra cu particule de ceramica - granulatie 1000/ 4000 |
Culoare | galben / caramiziu |
Detalii generale | |
Brand | KAI |
Grupa | ascutitoare cutite |
Etichete: piatra ascutire cutite, KAI