*PREȚURILE DISPONIBILE ONLINE NU SE APLICĂ ÎN MAGAZINE.
KAI Cutit utilitar Shun Nagare, 15cm
- Brand:KAI
- Cod produs: NDC-0701
- Disponibilitate: In Stoc
- 1.599,00 Lei
- include TVA
Cutitul utilitar, colectia Shun Nagare - Made in Japan.
Lungime lama: 15 cm
Lungime maner: 11,6 cm
Producator: KAI
Shun Nagare
KAI a creat o
opera de arta inovatoare a artei japoneze de prelucrare a metalelor. Designul
sau rafinat, proprietarile speciale ale materialelor folosite si procesul de
productie extrem de complex din punct de vedere tehnic, pozitioneaza aceasta
colectie in varful clasei de lux a cutitelor. Tiparul radial, minunat decorat,
a straturilor Damasc infrumuseteaza lamele polisate spre perfectiune.
Acest efect, imbinat cu manerul marmorat de culoare gri inchis, ofera cutitului un aspect general impresionant. Lamele din aceasta colectie sunt compuse din doua tipuri diferite de otel, care au fost amestecate pentru a forma un otel Damasc in 72 de straturi. Acest sistem complex de stratificare folosind doua grade diferite de otel (VG 2 si VG 10) creeaza o lama cu capacitati de taiere exceptionale, cu duritatea 61 (±1) HRC. Cutitele Shun Nagare premiate in 2017 cu German Design Award Special Mention.
Avand linii fine si rotunjite, manerele ergonomice se potrivesc perfect in mana. Capatul forjat al manerului ofera cutitului stabilitate robusta si se comporta ca o contragreutate, echilibrand lama. Manerul fixat, realizat din pakkawood gri inchis marmotat – un furnir din lemn robust si rezistent la umezeala – genereaza o senzatie calda in timpul utilizarii cutitului.
Materiale
KAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp,
flexibile aliaje de otel, precum si alte material de inalta calitate.
Straturile de otel in tehnica Damasc sunt
foarte frumoase, ele protejeaza nucleul dur al lamei de provocarile fizice si
chimice aparute in timpul utilizarii. In Japonia, aceasta metoda de fabricare a
lamelor este cunoscuta sub numele de "kasumi". Kasumi inseamna ceata; unele straturi de otel creeaza un
aspect cetos pe nucleul metalic. Aceasta metoda de manufacturare confera un mix
perfect de proprietati: un tais extrem de ascutit si o mare usurinta in
ascutire. Pot fi identificate numeroase asemanari cu metodele de manufacturare
a sabiilor de samurai.
HRC – Scala de duritate Rockwell
Scala HRC ofera posibilitatea compararii duritatii a doua materiale diferite, cum ar fi doua tipuri de otel. Pentru determinarea gradului de duritate, materialul este supus unui test in care pe suprafata sa este apasat un diamant conic, la o presiune constanta. Cu cat este mai mare valoarea obtinuta (unitati HRC), cu atat este mai dur materialul.
Pakkawood se refera la un furnir din lemn, compus din mai multe straturi de lemn de esenta tare, care se utilizeaza la fabricarea manerelor. Furnirul din lemn impregnat este infuzat cu rasini de inalta calitate si poate fi colorat, permitand crearea unei game diversificate de manere pentru cutite. Manerele sunt ideale pentru cutitele de bucatarie, deoarece acestea vin des in contact cu lichide sau alimente umede.
Intretinerea cutitului
Inainte de prima
utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare
curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu
folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de
pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)
Pentru siguranta
dvs., va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare
dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita,
folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale.
Cutitele KAI nu
trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a
proteja materialul si a le pastra taisul.
Va recomandam sa
taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu
sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul
lamei.
De principiu,
lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv
a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt
specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive.
Atunci cand depozitati
cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte
metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna
metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn
pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice.
Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel).
KAI a fost fondat
in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a
ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor
faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea
metalelor.
Astazi, KAI
colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o
experienta vasta. De asemenea, compania japoneze utilizeaza un numar de sortimente de oteluri
de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate
prin metode manuale traditionale.
Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel
international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor
mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.
Productia
cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru
(in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva
etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald,
sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului,
lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a
taisului.
Website oficial producator: https://www.kai-europe.com
Garantie
Cutitele KAI sunt acoperite de garantie pe o perioada de 10 ani de la data achizitiei, pentru defectele de material sau fabricatie. Garantia nu acopera defectiunile cauzate de utilizarea necorespunzatoare – de exemplu, daca cutitul a fost folosit pentru taierea oaselor, a mancarurilor congelate, pe tocatoare din sticla sau piatra. De asemenea, uzura normala si utilizarea agresiva si incorecta a cutitelor nu fac obiectul garantiei.
Caracteristici | |
Dimensiuni | lama: 15 cm | maner: 11,6 cm |
Material | otel Damasc (VG 2 + VG 10) + maner din lemn pakka |
Culoare | argintiu |
Detalii generale | |
Brand | KAI |
Colectie | Nagare |
Garantie | 10 ani |
Tara de origine | Japonia |
Grupa | cutite japoneze |
Etichete: cutit utilitar, KAI, Shun Nagare