Satar pentru legume, SHUN Engetsu, 18 cm - KAI

Satar pentru legume, SHUN Engetsu, 18 cm - KAI

  • Brand:KAI
  • Cod produs: TA-0712
  • Disponibilitate: In Stoc
  • 4.495,00 Lei

  • include TVA

Satar pentru legume, SHUN Engetsu, 18 cm - KAI 


Cu editia Shun Engetsu (tradus: luna plina), KAI sarbatoreste cea de-a 20-a aniversare a binecunoscutelor sale marci Shun, cu o serie speciala limitata si ultra-exclusiva: cu 71 straturi alternante de VG10 si VG2, otelurile inoxidabile creeaza un model de lama unic si extraordinar, oferind mai multe zone de performanta de-a lungul marginii de taiere. Manerul simetric este realizat din lemn de pakka si impresioneaza prin culoarea eleganta, regala, albastru / negru. In combinatie cu un suport forjat si un capac solid, manerul asigura un echilibru perfect la taiere.

 


Satarul pentru legume, SHUN Engetsu, 18 cm - KAI este editie limitata la 248 de piese pentru Europa.

*Seria comercializata in Europa este limitata la 1996 de piese din seria limitata la nivel mondial si este marcata exclusiv cu un numar de serie pe capatul manerului.


Lama este creata prin alternarea a 71 straturi de otel inoxidabil VG10 si VG2, cu diferite adaosuri in diferite zone de performanta.

Comportamentul de uzura diferit al partii centrale a lamei care o structura foarte densa, creeaza micro-insertii in lama foarte fine ce favorizeaz taierea precisa a alimentelor.

Manerul este rotunjit pentru a permite o manuire usoara a satarului.

Sub-manerul adauga greutate si echilibru satarului. 


KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor.

Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze  utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale.

Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.

Productia cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru (in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald, sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului, lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a taisului.

Website oficial producator: https://www.kai-europe.com 


Garantie

Cutitele KAI sunt acoperite de garantie pe o perioada de 10 ani de la data achizitiei, pentru defectele de material sau fabricatie. Garantia nu acopera defectiunile cauzate de utilizarea necorespunzatoare – de exemplu, daca cutitul a fost folosit pentru taierea oaselor, a mancarurilor congelate, pe tocatoare din sticla sau piatra. De asemenea, uzura normala si utilizarea agresiva si incorecta a cutitelor nu fac obiectul garantiei.


Cutite japoneze vs. Cutite europene

Domeniul cutitelor de bucatarie este in general redus la comparatia dintre cutitele europene si cutitele japoneze, fiecare tip de producator oferind informatiile sale. Pentru a intelege mai bine diferentele dintre aceste doua mari genuri de cutite este bine sa studiem putin tipicul fiecarei bucatarii.

Europa: tarile europene sunt mari consumatoare de carne, asadar cutitele sunt dezvoltate in directia acestui consum, ele fiind concepute mai mult pentru taierea carnii si sfaramarea oaselor, cu lame care tind sa fie mai groase, rezistente si ascutite iar echilibrul cutitului duce un pic mai multa greutate in fata.

Japonia: Mult mai focusata pe consumul de peste si legume, cutitele japoneze permit o preparare ingrijita si atenta a alimentului. O lama subtire, extrem de ascutita este cea care raspunde acestei necesitati, iar echilibrul lama-maner este mult mai uniform.

Avantajul cutitelor japoneze este ca stratul-nucleu interior este extrem de dur (59-64 HRC) iar cand beneficiaza de o intretinere corespunzatoare, lama se pastreaza exceptional de ascutita pentru foarte multi ani.

Caracteristici
Dimensiuni lama: 18cm | maner 12 cm
Detalii generale
Brand KAI
Colectie Shun Engetsu, Exclusive Series
Garantie 10 ani
Tara de origine Japonia
Grupa satare
Cod bare 4901601175455

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
    Rau           Bun
Captcha

Etichete: satar, KAI