Rețetă Osmalia propusă de Piccolo Mondo
Ingrediente
• 750gr fidea foarte fină
• 1 cub de unt
• Apă de flori
• Apă de trandafir
• Zahăr pudră
• Sirop, după gust
• 500gr cremă kasta
• 100gr fistic
Mod
de preparare
Într-un castron mare, se pun fideaua și untul topit, amestecându-se până când fiecare fir de fidea este acoperit cu unt.
Se unge fundul unei tăvi de copt cu diametrul de 26 cm și se așază jumătate din cantitatea de fidea. Se repetă operațiunea și cu cealaltă jumătate. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 30 de minute sau până când devin aurii.
După ce au fost scoase de la cuptor, se adaugă crema kasta pe unul dintre blaturi și apoi se însiropează.
Se adaugă peste cremă fisticul pisat în prealabil, apoi se adaugă deasupra și partea a doua a blatului.
Se ornează după plac.
Și se însiropează din nou, la final. Poftă bună!