4 feluri de a găti ou la micul dejun
Ouăle sunt printre cele mai
hrănitoare alimente din lume, motiv pentru care sunt excelente pentru micul
dejun. Sunt extrem de versatile si există o mulţime de variante de a le prepara.
Mai jos îți propunem 4 moduri de a găti un ou:
1. OU POȘAT
- Intr-o oală
se pun la fiert 2 litri de apa în care se adaugă 1 lingură de oțet. Aciditatea
oțetului va ajuta albușul de ou să nu se separe;
- Apa se
aduce până la punctul de fierbere, însă temperatura trebuie controlată pentru a
nu lăsa apa să clocotească;
- Oul se
sparge separat într-un vas mic, iar în oala cu apă se formează un vârtej cu
ajutorul unei linguri, în care se aruncă apoi oul;
- Se pune
cronometrul și se lasă oul intre 3 minute 30 de secunde și 4 minute. Cu
ajutorul unei palete se scoate oul și se introduce într-un vas plin cu apă și
gheață. Acest proces ajută la stoparea gătirii oului;
- Se poate
servi pe pâine prăjită cu avocado.
Te-ar putea ajuta următoarele produse:
Oala Woll, 6 litri | Spumiera Woll, silicon | Cronometru digital | Tava servire mic dejun |
2. OU FIERT
Varianta I
- Se pune oul
într-un vas încăpător folosind o lingura și se adaugă suficientă apă încât să fie acoperit;
- Oul fiert
moale se gătește 3 minute din momentul în care apa începe să fiarbă; iar oul
fiert tare se gătește 12-15 minute din momentul în care începe să fiarbă apa.
Varianta II
- Se
introduc ouăle în fierbătorul de ouă electric și se gătesc conform
instrucțiunilor din manualul de utilizare. Dispozitivul te ajută să câștigi
timp și să fierbi până la 7 ouă în același timp;
- Poți servi ouăle pe pâine cu unt, sparanghel și chives tocat mărunt.
Te-ar putea ajuta următoarele produse:
Fierbator de oua | Feliator de ou | Foarfeca pentru ou | Timer pentru fiert oua |
3. OU OCHI
Sunt multe moduri de a găti
un ou ochi, însă noi îți propunem o variantă mai sănătoasă, fără a utiliza ulei:
- Se pune pe
foc o tigaie non-aderentă și se încălzește timp de 1 minut;
- Se sparge
oul fix în mijlocul tigăii, se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic spre
mediu 2 minute jumătate.
- Oul se
poate transporta în farfurie, fără probleme, cu ajutorul unei spatule.
- Se
asezonează cu sare și piper și se servește cu bacon crocant.
Te-ar putea ajuta următoarele produse:
Tigaie non-aderenta | Rasnita sare/piper | Paleta din silicon | Forme oua prajite |
4. OMLETĂ
- Într-un
bol se sparg ouăle și se amestecă bine cu telul, împreună cu puțin lapte, sare
și piper.
- Se topește
puțin unt în tigaie și se toarnă ouăle. Acum este momentul ideal să adaugi
legume sau brânzeturi.
- Când
omleta s-a închegat pe margini, se ridică cu o spatulă termorezistentă, de jur
împrejur, lăsând oul încă lichid să se scurgă dedesubt, în tigaie.
- Când nu a
mai rămas ou lichid, omleta se ia de pe foc, se îndoaie, lăsându-se să alunece
pe o farfurie.
Te-ar putea ajuta următoarele produse:
Spatula Orka | Tigaie non-aderenta | Rasnita de piper | Tel ajustabil |
Care variantă îți place cel
mai mult? Așteptăm răspunsul tău printr-un mesaj pe conturile de Social Media
unde te invităm să ne urmărești pentru a fi la curent cu noutățile Simona’s Cookshop: Facebook si Instagram.