4 feluri de a găti ou la micul dejun

4 feluri de a găti ou la micul dejun

Ouăle sunt printre cele mai hrănitoare alimente din lume, motiv pentru care sunt excelente pentru micul dejun. Sunt extrem de versatile si există o mulţime de variante de a le prepara. Mai jos îți propunem 4 moduri de a găti un ou:


1. OU POȘAT


  1. Intr-o oală se pun la fiert 2 litri de apa în care se adaugă 1 lingură de oțet. Aciditatea oțetului va ajuta albușul de ou să nu se separe;
  2. Apa se aduce până la punctul de fierbere, însă temperatura trebuie controlată pentru a nu lăsa apa să clocotească;
  3. Oul se sparge separat într-un vas mic, iar în oala cu apă se formează un vârtej cu ajutorul unei linguri, în care se aruncă apoi oul;
  4. Se pune cronometrul și se lasă oul intre 3 minute 30 de secunde și 4 minute. Cu ajutorul unei palete se scoate oul și se introduce într-un vas plin cu apă și gheață. Acest proces ajută la stoparea gătirii oului;
  5. Se poate servi pe pâine prăjită cu avocado.


Te-ar putea ajuta următoarele produse:


Oala Woll, 6 litri


Spumiera Woll, silicon


Cronometru digital


Tava servire mic dejun


2. OU FIERT



Varianta I

  1. Se pune oul într-un vas încăpător folosind o lingura și se adaugă suficientă apă încât să fie acoperit;
  2. Oul fiert moale se gătește 3 minute din momentul în care apa începe să fiarbă; iar oul fiert tare se gătește 12-15 minute din momentul în care începe să fiarbă apa.


Varianta II

  1. Se introduc ouăle în fierbătorul de ouă electric și se gătesc conform instrucțiunilor din manualul de utilizare. Dispozitivul te ajută să câștigi timp și să fierbi până la 7 ouă în același timp;
  2. Poți servi ouăle pe pâine cu unt, sparanghel și chives tocat mărunt.


Te-ar putea ajuta următoarele produse:


Fierbator de oua


Feliator de ou


Foarfeca pentru ou


Timer pentru fiert oua


3. OU OCHI



Sunt multe moduri de a găti un ou ochi, însă noi îți propunem o variantă mai sănătoasă, fără a utiliza ulei:

  1. Se pune pe foc o tigaie non-aderentă și se încălzește timp de 1 minut;
  2. Se sparge oul fix în mijlocul tigăii, se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic spre mediu 2 minute jumătate.
  3. Oul se poate transporta în farfurie, fără probleme, cu ajutorul unei spatule.
  4. Se asezonează cu sare și piper și se servește cu bacon crocant.


Te-ar putea ajuta următoarele produse:


Tigaie non-aderenta


Rasnita sare/piper


Paleta din silicon


Forme oua prajite


4. OMLETĂ



  1. Într-un bol se sparg ouăle și se amestecă bine cu telul, împreună cu puțin lapte, sare și piper.
  2. Se topește puțin unt în tigaie și se toarnă ouăle. Acum este momentul ideal să adaugi legume sau brânzeturi.
  3. Când omleta s-a închegat pe margini, se ridică cu o spatulă termorezistentă, de jur împrejur, lăsând oul încă lichid să se scurgă dedesubt, în tigaie.
  4. Când nu a mai rămas ou lichid, omleta se ia de pe foc, se îndoaie, lăsându-se să alunece pe o farfurie.


Te-ar putea ajuta următoarele produse:


Spatula Orka


Tigaie non-aderenta


Rasnita de piper


Tel ajustabil


Care variantă îți place cel mai mult? Așteptăm răspunsul tău printr-un mesaj pe conturile de Social Media unde te invităm să ne urmărești pentru a fi la curent cu noutățile Simona’s Cookshop: Facebook si Instagram.