Cutit de paine, Shun Nagare, 23 cm - KAI

Cutit de paine, Shun Nagare, 23 cm - KAI

  • Brand:KAI
  • Cod produs: NDC-0705
  • Disponibilitate: In Stoc
  • 1.845,00 Lei

  • include TVA

Cutit pentru paine, din colectia Shun Nagare - Made in Japan.

Lungime lama: 23 cm

Lungime maner: 14 cm

Producator: KAI


Cutitul pentru taiat painea de la KAI este, probabil, cel mai eficient din lume. Cu un design total inovator, cutitul are zimtii proiectati simetric, incepand din mijlocul lamei spre varf si maner. Astfel, lama taie in orice directie ai misca cutitul, scazand considerabil durata necesara obtinerii unei felii de paine. Mai putin timp, mai putin efort!

Intrucat este foarte ascutit si eficient, cutitul de paine de la KAI lasa foarte putine firimituri.

Poti taia chiar si paine proaspat scoasa din cuptor!


Shun Nagare

KAI a creat o opera de arta inovatoare a artei japoneze de prelucrare a metalelor. Designul sau rafinat, proprietarile speciale ale materialelor folosite si procesul de productie extrem de complex din punct de vedere tehnic, pozitioneaza aceasta colectie in varful clasei de lux a cutitelor. Tiparul radial, minunat decorat, a straturilor Damasc infrumuseteaza lamele polisate spre perfectiune.

Acest efect, imbinat cu manerul marmorat de culoare gri inchis, ofera cutitului un aspect general impresionant. Lamele din aceasta colectie sunt compuse din doua tipuri diferite de otel, care au fost amestecate pentru a forma un otel Damasc in 72 de straturi. Acest sistem complex de stratificare folosind doua grade diferite de otel (VG 2 si VG 10) creeaza o lama cu capacitati de taiere exceptionale, cu duritatea 61 (±1) HRC. Cutitele Shun Nagare premiate in 2017 cu German Design Award Special Mention.



Avand linii fine si rotunjite, manerele ergonomice se potrivesc perfect in mana. Capatul forjat al manerului ofera cutitului stabilitate robusta si se comporta ca o contragreutate, echilibrand lama. Manerul fixat, realizat din pakkawood gri inchis marmotat – un furnir din lemn robust si rezistent la umezeala – genereaza o senzatie calda in timpul utilizarii cutitului.


Materiale

KAI utilizeaza unele dintre cele mai rezistente si, in acelasi timp, flexibile aliaje de otel, precum si alte material de inalta calitate.

Straturile de otel in tehnica Damasc sunt foarte frumoase, ele protejeaza nucleul dur al lamei de provocarile fizice si chimice aparute in timpul utilizarii. In Japonia, aceasta metoda de fabricare a lamelor este cunoscuta sub numele de "kasumi". Kasumi inseamna ceata; unele straturi de otel creeaza un aspect cetos pe nucleul metalic. Aceasta metoda de manufacturare confera un mix perfect de proprietati: un tais extrem de ascutit si o mare usurinta in ascutire. Pot fi identificate numeroase asemanari cu metodele de manufacturare a sabiilor de samurai.


HRC – Scala de duritate Rockwell

Scala HRC ofera posibilitatea compararii duritatii a doua materiale diferite, cum ar fi doua tipuri de otel. Pentru determinarea gradului de duritate, materialul este supus unui test in care pe suprafata sa este apasat un diamant conic, la o presiune constanta. Cu cat este mai mare valoarea obtinuta (unitati HRC), cu atat este mai dur materialul.


Pakkawood se refera la un furnir din lemn, compus din mai multe straturi de lemn de esenta tare, care se utilizeaza la fabricarea manerelor. Furnirul din lemn impregnat este infuzat cu rasini de inalta calitate si poate fi colorat, permitand crearea unei game diversificate de manere pentru cutite. Manerele sunt ideale pentru cutitele de bucatarie, deoarece acestea vin des in contact cu lichide sau alimente umede.


Intretinerea cutitului

Inainte de prima utilizare, clatiti cutitele KAI cu apa calda. Imediat dupa fiecare utilizare curatati lama cu mana sub un jet de apa si uscati-o cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive! Clatiti substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)

Pentru siguranta dvs., va recomandam sa stergeti intotdeauna cutitutul efectuand o miscare dinspre dvs. spre exterior si dinspre partea boanta a lamei catre cea ascutita, folosind un prosop de bucatarie sau un alt material textil moale.

Cutitele KAI nu trebuie curatate niciodata masina de spalat vase! Curatati-le manual pentru a proteja materialul si a le pastra taisul.

Va recomandam sa taiati doar pe tocatoare de lemn sau plastic. Sticla, piatra si granitul nu sunt suprafete potrivite pentru tocat intrucat pot afecta permanent taisul lamei.

De principiu, lamele cutitelor KAI nu sunt trebuie utilizate pentru taierea oaselor (inclusiv a oaselor de peste) sau a mancarurilor congelate. Cutitele KAI sunt specializate pe taieri fine, de precizie, nu pentru sarcini dure si agresive.

Atunci cand depozitati cutitele, asigurati-va ca taisul lor nu intra in contact cu alte obiecte metalice. Astfel, ele isi vor pastra taisul si nu se vor pata. Cea mai buna metoda de stocare a cutitelor este in blocuri pentru cutite, suporturi din lemn pentru sertare, teci, huse sau pe rafturi magnetice.

Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional, aplicati un strat de ulei vegetal pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel).


KAI a fost fondat in anul 1908 in orasul Seki din Japonia. De-a lungul secolelor, orasul Seki a ajuns sa fie cunoscut drept Mecca sabiilor si a cutitelor, datorita expertilor faurari care isi demonstrau maiestria si inventivitatea in prelucrarea metalelor.

Astazi, KAI colaboreaza in procesul de productie doar cu lucratori calificati ce detin o experienta vasta. De asemenea, compania japoneze  utilizeaza un numar de sortimente de oteluri de inalta calitate, prelucrate prin tehnici de ultima generatie si finizate prin metode manuale traditionale.

Cutitele japoneze KAI sunt recunoscute la nivel international pentru faptul ca ofera o experienta uluitoare in prepararea celor mai delicate feluri de mancare care adesea necesita taieri extrem de precise.

Productia cutitelor se realizeaza manual, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru (in functie de model si colectie). Aceste procedee pot fi grupate in cateva etape majore: matritarea straturilor de otel, forjarea materialului la cald, sudarea partii interioare a manerului, montarea si polisarea manerului, lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala a taisului.

Website oficial producator: https://www.kai-europe.com


Garantie

Cutitele KAI sunt acoperite de garantie pe o perioada de 10 ani de la data achizitiei, pentru defectele de material sau fabricatie. Garantia nu acopera defectiunile cauzate de utilizarea necorespunzatoare – de exemplu, daca cutitul a fost folosit pentru taierea oaselor, a mancarurilor congelate, pe tocatoare din sticla sau piatra. De asemenea, uzura normala si utilizarea agresiva si incorecta a cutitelor nu fac obiectul garantiei.

Caracteristici
Dimensiuni lama: 23 cm | maner: 14 cm
Material otel Damasc (VG 2 si VG 10)
Culoare argintiu
Detalii generale
Brand KAI
Colectie Shun Nagare
Garantie 10 ani
Tara de origine Japonia
Grupa cutite japoneze

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
    Rau           Bun
Captcha

Etichete: cutit de paine, KAI