Kai Wasabi Black cutit santoku 16.5 cm

 
250.00 lei
6716S
in stoc
+
Puteti comanda si la telefon:
0733.054.248
Favorite

Descriere

Wasabi Black cutit Santoku 16.5 cm de la KAI - Made in Japan.

Wasabi Black este o gama caracterizata prin lame simple cu lateralele sablate in linii si un maner negru care contine pudra de lemn de bambus cu proprietati antibacteriene. Otelul are o duritate de 58+/- 1 HRC, foarte dur pentru utilizarea in bucatarie dar care in acelasi timp nu ridica problem la ascutire.

KAI este o companie fondata in 1908 in orasul Seki, Japonia. Compania are in prezent sediul central in Tokyo dar productia a ramas in Seki.

De sute de ani orasul Seki este cunoscut ca Mecca sabiilor in trecut si a cutitelor si diverselor unelte taietoare japoneze in prezent, in vremuri de pace.

KAI foloseste in productie numai lucratori foarte calificati si cu experienta si un sortiment de oteluri japoneze inalt aliate de ultima generatie pe care le finiseaza in metode manual traditionale.

Cutitele japoneze sunt recunoscute pentru oferirea unei experiente uluitoare in utilizare dedicate celor mai delicate feluri de mancare care sunt bazate pe taieri precise, curate si ordonate.

Este strict interzis sa spalati cutitele KAI in masinile de spalat vase.

Manerul cu profil de castana – manerul are un design ergonomic confectionat din polipropilena si pudra de lemn de bambus (cu prorpietati anti-bacteriene). Sectiunea acestui maner ne dezvaluie forma traditionala japoneza de castana care sta perfect in palma. Lama este prelungita in maner fiind complet acoperita de acesta dand astfel o senzatie perfecta de control si siguranta.

Santoku – Similar ca in cazul cutitului bucatarului, cutitul Santoku este un cutit cu tais pe ambele parti, cu scop general de utilizare in bucatarie, legume, carnuri, peste etc.

Productia cutitelor este manuala, presupunand aproximativ 50 de procedee de lucru (in functie de model si gama). Aceste 50 de procedee pot fi grupate in cateva etape majore: impaturirea straturilor de otel, forjarea materialului manual la cald, sudarea partii interioare a manerului, montarea manerului, polizarea grosiera a manerului, lustruirea fina a lamei, marcarea, finisarea manerului, ascutirea finala.

Intretinere si pastrare

  • 1.Inainte de prima utilizare clatiti cutitele KAI cu apa calda.
  • 2.Imediat dupa fiecare utilizare curatati lamele cu mana sub un jet usor de apa si uscati-le cu o carpa moale; nu folositi solutii de curatare agresive!
  • 3.Clatiti imediat substantele agresive/corozive de pe lama imediat dupa expunere (cum ar fi de exemplu zeama de lamaie)
  • 4.Niciodata sa nu spalati cutitele KAI in masina de spalat vase! Acest lucru va afecta nu numai aspectul lor dar si taisul lor.
  • 5.Nu taiati pe suprafete de lucru din granit sau sticla, acest lucru va afecta taisul chiar si al celor mai dure oteluri. Utilizati de preferinta suprafete de taiere din lemn sau plastic cu duritatea cel mult medie.
  • 6.Cutitele KAI cu manere de lemn nu trebuie sa stea prea mult in apa. Ocazional aplicati un strat de ulei neutru pe suprafetele de lemn (cel mai bun pentru aceasta este uleiul de musetel).
  • 7.Cand pastrati cutitele asigurati-va ca taisul lor nu va intra in contact cu niciun obiect metalic pentru a le pastra taisul. Pastrati cutitele in teci, huse sau suporturi.

Cutite japoneze Vs. Cutite europene

Domeniul cutitelor de bucatarie este in general redus la comparatia dintre cutitele Europene si cutitele Japoneze, fiecare tip de producator oferind informatiile sale. Pentru a intelege mai bine diferentele din aceste doua mari genuri de cutite este bine sa studiem putin tipicul fiecarei bucatarii.

Europa: tarile europene sunt mari consumatoare de carne, asadar cutitele sunt dezvoltate in directia acestui consum, acestea sunt concepute mai mult pentru taierea carnii si sfaramarea oaselor, cu lame care tind sa fie mai groase, rezistente si ascutite iar echilibrul cutitului duce un pic mai multa greutate in fata.

Japonia: Mult mai focusata pe consumul de peste si vegetale/legume, cutitele japoneze permit o preparare ingrijita si atenta a alimentului. O lama subtire, exrem de ascutita este cea care respunde acestei necesitati, iar echilibrul lama-maner este mult mai uniform.

Avantajul cutitelor japoneze este ca stratul-nucleu interior este extrem de dur (59-64 HRC) si cand sunt bine intretinute va ofera placerea utilizarii unei lame exceptional de ascutite pentru foarte multi ani.

Specificatii

Brand:
Kai
Cod bare:
4901601464498
Colectie:
Wasabi
Dimensiuni:
L 16.5cm
Grupa:
Cutite Kai japoneze
Material:
Inox/polipropilena